Dešrelės mumijos

2024-10-09 Autorius Karolina Puodžiūtė

Dešrelės mumijos
Šios mumijų stiliaus dešrelės yra smagus ir lengvai paruošiamas užkandis, puikiai tinkantis Helovino vakarėliams. Kiekviena dešrelė apsukama tešlos juostelėmis, paliekant vietos „akims“. Po to dešrelės aptepamos plaktu kiaušiniu ir kepamos orkaitėje iki auksinės spalvos. Iškepus, jas galima dekoruoti smagiomis akytėmis, kad užkandis atrodytų kaip maži mieli mumijos personažai. Tai ne tik skaniai, bet ir vizualiai patraukli idėja, kuri tikrai nudžiugins vaikus Helovyno vakarėlio metu.

Redaktorės Vaidos komentaras - smagi ir paprasta idėja, kuriai pasiruošti nereiks nei daug laiko, nei daug pastangų, nei imantrių produktų. Jeigu neturite plastikinių lipnių akyčių, galima panaudoti pjaustytas alyvuoges.

Svarbu - kadangi akytės plastikinės, užkandis labiau tinkamas didesniems vaikams. 

Ingredientai

    • Sluoksniuota tešla: 2 vnt.
    • Dešrelės: 4 vnt.
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Plastikinės akytės: 8 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlą padėti ant miltais pabarstyto stalviršio ir palikti atšilti kambario temperatūroje.
  2. 2. Atšilusią tešlą pakočioti ir supjaustyti plonesnėmis juostelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Kiekvieną dešrelę apsukti tešlos juostelėmis, paliekant vietos akims.
  5. 4. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Kiaušinį paplakti dubenėlyje ir juo aptepti apvyniotas dešreles ir dėti kepti apie 15-20 min, kol gražiai paruduos.
  6. 5. Dešrelėms iškepus ir atvėsus, priklijuoti akytes.
Mini užkandėlės su antienos paštetu ir džemu
(1)
Įdarytos tortilijos su kumpiu, sūriu ir daržovėmis
(5)
Canape’s užkandžiai su krevetėmis ir kremu
(5)