Užkandėlės: vėrinukai su sūriu ir chorizo dešra

2021-04-01 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Užkandėlės: vėrinukai su sūriu ir chorizo dešra
Šie užkandiniai vėrinukai nustebino mūsų šeimą tikrąja to žodžio prasme. Neapsigauname, jeigu iš pirmo žvilgsnio pamačius ingredientus nepasirodys labai skanu. Galiu patikinti, kad paragavus nelabai pavyksta sustoti ragauti. :)

Gamindama vėrinukams naudojau sūrį JALSBERG be laktozės, kuris yra šiek tiek salstelėjęs su vos vos juntamu riešuto poskoniu. Tad netoleruojantys laktozės, drąsiai gali rinktis užkandžiams šį sūrį.

Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 16 vėrinukų.

Ingredientai

    • sūris: 4 griežinėlių (~50 gramų; naudoju "Jalsberg")
    • pjaustyta chorizo dešra griežinėliais: 50 gramų (8 vnt.)
    • konservuoti pjaustyti artišokai: 16 griežinėlių
    • konservuotos ant grotelių keptos paprikos saulėgrąžų aliejuje: 16 griežinėlių
    • juodosios alyvuogės: 16

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sūrio griežinėlius perpjauname į 4 kvadratėlius.
  2. 2. Tada chorizo dešros griežinėlius perpjauname perpus.
  3. Reklama
  4. 3. Ant iešmelio mauname sūrį, konservuotą papriką ir artišoką, dešrą ir užmauname alyvuogę. Skanaujame!
  5. vėrinukai su sūriu ir chorizo dešra
  6. 4. Rekomendacija: Daugiau užkandėlių receptų rasite: Užkandėlės.
Užkandėlės: vėrinukai su sūriu ir chorizo dešra
Keptuvėje kepti kalmarų žiedai su česnakiniu padažu
(1)
Virtas veršio liežuvis
(3)
Khachapuri - gruziniškas sūrio paplotėlis
(2)
Slyvų sūris
(1)