Virtas veršio liežuvis

2021-02-08 Autorius WorldRecipes.lt

Virtas veršio liežuvis
Virtas veršio (galite rinktis ir jaučio, bet aš šį kartą savo namuose turėjau veršio) liežuvis - nuostabus užkandis arba karštas patiekalas antrai Kalėdų dienai, bet kuriai kitai šventei ir kiekvienai dienai. Man nerealiai skanu patiekti su juoda duona ir mėgstamu majonezu. Vyras labai džiaugiasi ragaudamas jį prie šalto alaus bokalo arba užkąsdamas taurelę tauresnio gėrimo. 

Ingredientai

    • veršio liežuviai: 3 (arba 1 jaučio)
    • svogūnai: 1
    • morkos: 2 (nedidelių)
    • porai: 1 nedidelio
    • saliero šaknis: gabaliuko
    • česnakas: kelių skiltelių
    • juodieji pipirai: kelių grūdelių
    • šviežios žolelės pasirinktai: 1 saujelės (čiobrelis, petražolės ir panašiai)
    Sūrymui:
    • cukrus: 200 gramų
    • druska: 300 gramų
    • kadagio uogos: 6
    • gvazdikėliai: 6
    • lauro lapai: 2
    • vanduo: 2 litrų
    • juodieji pipirai: 6 grūdelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sūrymas: Visus nurodytus ingredientus sudedame į puodą, užverdame ir atvėsiname.
  2. 2. Tada užpilame liežuvius atvėsusiu sūrymu. Liežuviai privalo būti apsemti.
  3. Reklama
  4. 3. Laikome liežuvius panardintus į sūrymą šaldytuve 7 paras. Sūrymas prisotina liežuvius prieskonių aromatais bei jį suminkština.
  5. 4. Prieš virdami liežuvius, išimame juos iš sūrymo bei nuplauname.
  6. 5. Tuomet liežuvius sudedame į šaltą vandenį ir užverdame. Nugraibome vis atsiradančias putas.
  7. 6. Įdedame druskos (nors ir liežuviai mirko sūryme, bet druskos gali pritrūkti, tad vandenį dar šiek tiek pasūdome).
  8. 7. Sumažiname ugnį iki minimumo, sudedame prieskonines daržoves, pipirus ir žoleles. Veršio liežuvius verdame 1-1,5 valandos (jeigu rinksitės jaučio 2,5-3 valandas).
  9. 8. Ar liežuviai jau yra išvirę ir yra minkšti, tikriname įsmeigę smeigtuką į storiausią liežuvio dalį.
  10. 9. Išvirusius liežuvius išgriebiame bei nulupame. Kad nebūtų taip karšta, galima liežuvius trumpam pakišti po šalto vandens srove.
  11. 10. Po to nuluptus liežuvius dedame atgal į sultinį, kuriame virė ir dar kartą užverdame. Atvėsiname sultinyje. Skanaujame!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau liežuvio receptų rasite: Liežuvio receptai.
Šaltiena greitpuodyje
(7)