Khachapuri - gruziniškas sūrio paplotėlis

Gaminti su mielėmis, man tikrai be galo didelis iššūkis, nes aš pati niekada nemėgau mielinių gaminių, o ir pagaminti kažką su mieline tešla ne visada gaunasi. Bet mečiau sau iššūkį ir padariau. Gaminau gruziniškus Chačiapurius, kurie panašūs į picų paplotėlius su varške, o ant viršaus geltonuoja kiaušinis, man labai patiko. Išbandykite ir jūs.

Ingredientai

    • miltai: trys penktadaliai stiklinės
    • pienas: 0,5 stiklinės
    • vanduo: 1 stiklinės
    • sausos mielės: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    Įdarui:
    • tarkuotas fermentinis sūris: penktadalio stiklinės
    • tarkuotas mocarelos sūris: 1 stiklinės
    • feta sūris: penktadalio stiklinės
    • putpelių kiaušiniai: 8
    • vištos kiaušiniai: 1 (aptepimui)
    • žalumynai (krapai, čiobrelis, rozmarinas): 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, mieles, druską ir cukrų.
  2. 2. Pašildykite šiek tiek pieną, kad būtų šiltas, bet ne karštas.
  3. Reklama
  4. 3. Sudėkite sausą mišinį į virtuvinį kombainą, supilkite šiltą pieną, šiltą vandenį ir maišykite (kablio formos antgaliu), kol tešla taps elastinga ir vientisa. Jei neturite virtuvinio kombaino, tuomet teks maišyti rankomis.
  5. 4. Kai tešla bus vientisa, įmaišykite aliejų.
  6. 5. Iš tešlos suformuokite apvalų rutulį ir uždengus virtuviniu ranklšluosčiu padėkite šiltai, kad tešla pakiltų dvigubai.
  7. 6. Kai tešla pakils, ją pakartotinai išminkykite rankomis ir vėl uždengus rankšluostėliu palikite kilti antą kartą maždaug 30minučių.
  8. 7. Kol tešla kylą antrą kartą, pasiruoškite sūrių įdarą: visus sūrius sumaišykite, pagardinkite žalumynais (drąsiai galite naudoti kokius mėgstate, dėti galite ir džiovintus).
  9. 8. Iš tešlos padarykite 8 vienodo dydžio tešlos gabalėlius ir juos lengvai pakočiokite suteikdami pailgą laivelio formą (galite ir su rankomis ištampyti).
  10. 9. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir perkelkite tešlą į ją.
  11. 10. Tuomet į centrą dėkite sūrių masę, paskleiskite per visą ilgį, palikdami 1 centimetro pločio kraštelius.
  12. 11. Kraštelius užlankstykite į vidų (padarydami bortelius), o galus sujunkite, kad laikytų ir nepasileistų kepdamas įdaras.
  13. 12. Patepkite plaktu kiaušiniu ir dėkite į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros maždaug 15 minučių.
  14. 13. Tada su šaukštu padarykite griovelius ir įmuškite putpelių kiaušinius.
  15. 14. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 5 minutes. Kiaušinis turi būti iki galo neiškepęs.
  16. 15. Traukite iš orkaitės ir valgykite, kol karštas, nors skanus ir šaltas.
  17. 16. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Varškės užtepėlė su lašiša
(54)