Beatos baklažanų užtepėlė su natūraliu jogurtu ir feta sūriu

2022-05-07 Autorius Samčio užrašai

Beatos baklažanų užtepėlė su natūraliu jogurtu ir feta sūriu
Labai noriu su Jumis visais pasidalinti dar vienu baklažanų receptu, kurį išmėginau visai neseniai iš Beatos knygos ir mano šeimai itin patiko "kabinti" šią užtepėlę su skrudinta duona. Ši užtepėlė su natūraliu jogurtu ir feta sūriu pavyko tiesiog puikiai. Būtinai gaminsiu ir ateityje. Pamėginkite ir Jūs, nes visos pačios didžiausios pagyros iš manęs. :)

Ingredientai

    • česnakas: 3 skiltelių
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • baklažanai: 1
    • natūralus jogurtas: 150 gramų
    • citrinos sultys: iš 1 vnt. 
    • feta sūris: 150 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • malti juodieji pipirai: žiupsnelio
    • šviežios mėtos: kelių lapelių
    • norima duona: kelių riekelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia baklažaną perpjauname perpus. Apibarstome druska, apšlakstome aliejumi ir sudėkite į folija išklotą kepimo formą.
  2. 2. Kepame iki 170-180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Paliekame atvėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Po to išskobiame šaukštu visą baklažano turinį.
  5. 4. Natūralų jogurtą išsukame su išspaustais česnakais, feta sūriu, citrinos sultimis, susmulkintomis mėtomis, pipirais ir druska.
  6. 5. Tuomet sudedame baklažano minkštimą ir gerai išmaišome.
  7. 6. Duoną paskrudiname ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
  8. 7. Valgome kabindami iš dubenėlio su duona arba galima užsidėti ant skrudintos duonos. Skanaus!
  9. baklažanų užtepėlė su natūraliu jogurtu ir feta sūriu pagal beatą
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.
Beatos baklažanų užtepėlė su natūraliu jogurtu ir feta sūriu
Focaccia duonelė su alyvuogėmis - nuostabus užkandis prie vyno!
(2)
Mutabal - baklažanų užkandis
(1)