Karamelizuotų svogūnų pyragas - pica

2022-02-03 Autorius WorldRecipes.lt

Karamelizuotų svogūnų pyragas - pica
Tai tarsi pyragas, ir pica, ir užkandis viename. Tikriausiai net nebūčiau pagalvojusi, kad įmanoma taip skaniai paruošti svogūnus, kol pirmą kartą nepasigaminau tokio pyrago. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti. Pirštelius galima apsilaižyti bevalgant. 

Beje, aš šį pyragą esu gaminusi tik su raudonaisiais svogūnais, su kitais nemėginau, tad negaliu pasakyti ar su jais pavyktų ir koks skonis būtų. 

Ingredientai

    • miltai: 300 gramų
    • minkštas sviestas: 150 gramų
    • pienas: 120 mililitrų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • raudonieji svogūnai: ~500-600 gramų
    • nerafinuotas cukranendrių cukrus: 2 šaukštų
    • balzaminis actas: 50 mililitrų
    • juodieji pipirai
    • karštai rūkyta paukštiena: pagal skonį (aš šį kartą naudojau rūkytą antienos filė su oda)
    • džiovinti abrikosai: 1 saujos
    • žalumynai (papuošimui)
    • aliejus (kepimui ir tešlos formavimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus, kepimo miltelius ir druską suberiame į kombaino indą, sudedame minkštą sviestą, supilame pieną ir užminkome tešlą.
  2. 2. Tada aliejumi suvilgytomis rankomis suformuojame paplotį ir jį padedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  3. Reklama
  4. 3. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais.
  5. 4. Svogūnus suberiame į keptuvę su aliejumi ir apkepame.
  6. 5. Kai jau svogūnai suminkštėja, suberiame nerafinuotą cukranendrių cukrų ir kepame maždaug 3-4 minutes.
  7. 6. Po to supilame balzaminį actą, pasūdome, užberiame juodųjų pipirų ir kepame, kol actas nugaruoja. Nukaičiame.
  8. 7. Karštai rūkytą paukštieną supjaustome plonais griežinėliais, o džiovintus abrikosus - plonomis juostelėmis.
  9. 8. Sudėliojame abrikosų gabaliukus ant tešlos papločio, sužeriame svogūnus ir sudėliojame paukštienos gabaliukus.
  10. 9. Kepame maždaug 25-30 minučių įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  11. 10. Patiekiame su mėgstamais žalumynais ir skanaujame!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau svogūnų pyragų receptų rasite: Svogūnų pyragai.
Kietojo sūrio užtepėlė keptai duonai
(2)