"Žydinti" duona - vos 15 minučių kepimo ir turite nuostabų užkandį!

2019-08-23 Autorius WorldRecipes.lt

"Žydinti" duona - vos 15 minučių kepimo ir turite nuostabų užkandį!
Labai greitai bei paprastai pagaminama duona, kuri nerealiai skaniai kvepia šviežumu, žalumynais bei išsilydžiusiu sūriu... Išmėgink ir tu! 

Ingredientai

    • nepjaustytas batonas/duona: 1
    • sūris: 300 gramų
    • lydytas sviestas: ~50-100 gramų
    • smulkinti svogūnai: 0,5 puodelio (arba svogūnų laiškai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Nepamirškite, kad ingredientų kiekis priklausys ir nuo Jūsų pasirinkto batono/duonos dydžio.
  2. 2. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  3. 3. Duoną/batoną įpjauname išilgai bei skersai, kad gautųsi kvadratėliai, bet nesupjaustome jos, tik įpjauname.
  4. 4. Į duonos/batono tarpus tarp kvadratėlių sudėti sūrį, tada aptepame tarpus ir visą kepaliuką sviestu, užverčiame svogūno laiškais, ar į vidų sudedame ir smulkiai supjaustytus svogūnus.
  5. 5. Po to kepaliuką dedame į kepimo indą ir kepame.
  6. 6. Patogiausia yra kepti suvyniotą folijoje, maždaug 15 minučių (~180 laipsnių temperatūroje). Skanaus!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.
Nachos receptas su jautienos faršu ir sūriu
(1)
Gruzdintų manijokų užkandis
(2)