Slyvų sūris

2023-09-18 Autorius WorldRecipes.lt

Slyvų sūris
Turite slyvų ir nežinote ką iš jų pagaminti? Šį kartą Jums rekomenduoju pasigaminti slyvų sūrį su migdolais. Tikriausiai visi esate gaminę arba bent ragavę obuolių sūrio. Šį receptą atradau prieš keletą ir nuo to laiko dažnai gaminu. Mūsų šeimai toks paruošimo būdas labai patiko. Kadangi sode kiekvienais metais turime daug slyvų, tai šis būdas yra pats geriausias jas sunaudoti. Drąsiai dalinuosi ir su Jumis, mėginkite! :)

Ingredientai

    • slyvos: 1 kilogramo
    • cukrus: 300 gramų
    • migdolai: 50 gramų
    • citrinos: iš 0,5 vnt. (sultys ir nutarkuota žievelė)
    • vanduo: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus (sūrio apvoliojimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vandenį sumaišome su cukrumi ir citrinų sultimis, paverdame iki tiršto tąsaus sirupo pavidalo.
  2. 2. Tada sudedame slyvas (be odelės ir kauliukų) ir verdame kol sutirštės.
  3. Reklama
  4. 3. Įberiame citrinos žievelės ir verdame tol, kol masė bus labai tiršta (įkištas šaukštas turi laikytis vertikaliai).
  5. 4. Tada beriame migdolus, supjaustytus šiaudeliais arba sukapotus.
  6. 5. Ant darbinio paviršiaus iš išvirtos masės suvoliojame storą "dešrą" arba sūrį suformuojame.
  7. 6. Susukame ją (jį) į maistinę plėvelę.
  8. 7. Laikome sausoje vietoje, kol sudžius.
  9. 8. Supjaustome plonomis riekelėmis ir ragaujame!
Keptas camembert sūris su uogiene
(2)