Veganiškas meksikietiškas dubuo su tofu ir tortilijų traškučiais

2021-03-01 Autorius Skanauk su Aušra

Veganiškas meksikietiškas dubuo su tofu ir tortilijų traškučiais
Pastaruoju metu visiškai nebegaliu išgyventi be meksikietiškos virtuvės elementų: tortilijų, juodųjų pupelių, kukurūzų, salsos ir panašių dalykų. Todėl šį kartą, gyvendama geromis nuotaikomis, pasigaminau itin smagų, ryškiaspalvį bowl’ą, kuriame dera ir "rimtas" (troškinys, tofu) bei "savaitgalinis" (traškučiai) maistas. Jeigu darbo dienomis stengiuosi maitintis kuo natūraliau bei sveikiau, tai savaitgaliais sau leidžiu labiau atsipalaiduoti ir negalvoti per daug apie maisto kokybę. Žinoma, nesinori, kad tai pataptų labai blogu įpročiu ir per 2 dienas atsivalgyčiau visokio neaiškaus maisto ir kitų penkių dienų mityba nueitų šuniui ant uodegos.

Bet aš galvoju, kad šiuos dalykus yra įmanoma suderinti, kitaip perfrazuojant ir vilkas sotus, ir avis sveika. Todėl šios dienos meksikietiško stiliaus dubuo su skaniaisiais tortilijų traškučiais. Buvo išties labai skanu bei sotu. Rekomenduoju! Patiks ne tik veganams. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • raudonosios paprikos: 1
    • raudonieji lęšiai: 0,5 stiklinės
    • šaldyti kukurūzai: 1 stiklinės
    • juodosios pupelės: 1 skardinės (170 gramų)
    • smulkinti konservuoti pomidorai: 1 stiklinės
    • kajeno pipirų milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • čili pipirų milteliai: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
    • raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • Himalajų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
    • vanduo: 1 stiklinės
    Tofu:
    • kietas tofu (ekstra firm): 1 pakelio (250 gramų)
    • sojų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakinė druska: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
    • raudonosios paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kajeno pipirų milteliai: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    Padažui:
    • avokadai: 1
    • migdolų pienas: trečdalio stiklinės
    • džiovintas bazilikas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • Himalajų druska: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • tortilijų traškučiai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tofu: Tofu nusausiname, įvyniojame į popierinį rankšluostį, uždedame medinę lentelę ir palaikome maždaug 10 minučių.
  2. 2. Tofu supjaustome, sudedame į dubenį, supilame sojų padažą, alyvuogių aliejų ir prieskonius. Pamarinuojame maždaug 15 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvę įkaitiname ant vidutinės temperatūros, įpilame vieną valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus, kepame maždaug 6-7 minutes arba kol tofu apskrunda.
  5. 4. Meksikietiškas troškinys: Papriką supjaustome mažais gabaliukais.
  6. 5. Keptuvę įkaitiname ant vidutinės temperatūros, įpilame alyvuogių aliejaus ir suberiame papriką. Pakepame kelias minutes.
  7. 6. Į keptuvę suberiame lęšius, supilame smulkintus pomidorus ir vandenį. Kai pradeda burbuliuoti, primažiname kaitrą, suberiame prieskonius. Troškiname maždaug 10 minučių.
  8. 7. Suberiame pupeles, kukurūzus. Išjungiame kaitrą ir palaikome maždaug 2 minutes.
  9. 8. Padažas: Maisto procesoriumi sutriname avokadą, supilame pieną ir suberiame prieskonius.
  10. 9. Patiekimas: Troškinį, tofu ir padažą patiekiame dubenyje.
  11. 10. Įdedame salotų lapų, pomidorų, alyvuogių bei tortilijų traškučių. Skanaus!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau veganiškų receptų rasite: Veganiški patiekalai.
Pankolio salotos
(4)
Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas
(1)
Purūs ir sotūs veganiški moliūgų keksiukai su apelsinais
(2)
Meksikietiški veganiški takos su smulkintu tofu ir gvakamolės padažu
(1)