Veganiški kibinai (pyragėliai) su kopūstais ir daržovėmis

2022-02-18 Autorius Skanauk su Aušra

Veganiški kibinai (pyragėliai) su kopūstais ir daržovėmis
Veganiški kibinai su kopūstais ir daržovėmis - patiekalas, kuris mane labai teigiamai nustebino. Nustebino ne tik mane, bet ir visą šeimą. Jie gavosi daug skanesni, nei galėjome tikėtis. Kopūstų ir morkų įdaras puikiai "sužaidė" šiame patiekale. Jie tikrai verti visų pagyrų ir Jūs privalote tuo įsitikinti patys!

Aš šį kartą gaminau tokius vidutinio dydžio kibinus, kurie yra kiek mažesni nei tradiciniai ir man iš nurodytų ingredientų gavosi 18 kibinų.

Žinau, kad kai kurie gamindami prisibijo, kad kibinai kepdami gali "atsidaryti". Kad taip neatsitiktų, su visa kepimo skarda aš juos palaikau maždaug 20 minučių šaldytuve. Nors tešla buvo tikrai minkšta, bet kepdamas nei vienas pyragėlis neiširo!

Ingredientai

    Tešlai:
    • veganiškas sviestas: 220 gramų (naudoju "Naturli" prekinio ženklo)
    • veganiška grietinė iš avižų: 200 gramų (naudoju "Oatly" prekinio ženklo)
    • kvietiniai miltai: 380 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • cukrus: žiupsnelio
    • sezamų sėklos (apibarstymui)
    • augalinis pienas (aptepimui)
    Įdarui:
    • kopūstai: 800 gramų
    • morkos: 1 vidutinio dydžio
    • svogūnai: 1 didelio (smulkiai supjaustome)
    • pomidorų pasta: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • džiovinti arba švieži krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla: Sviestą supjaustome kubeliais.
  2. 2. Ant darbastalio suberiame miltus, cukrų ir druską.
  3. 3. Sudedame sviesto kubelius ir kapojame didesniu peiliu, kol lieka tik maži gabaliukai.
  4. 4. Padarome viduriuką ir į jį supilame grietinę. Rankomis viską išmaišome, kol tešla tampa vientisa. Ji privalo būti minkšta, gali vos lipti prie rankų.
  5. 5. Tešlą paliekame pastovėti šaldytuve maždaug pusvalandį.
  6. 6. Įdaras: Kol kibinų tešla šaldytuve, ruošiame įdarą - kopūstą smulkiai supjaustome.
  7. 7. Morką sutarkuojame burokine tarka.
  8. 8. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
  9. 9. Suberiame svogūną ir pakepiname maždaug 4-5 minutes, kol jis tampa auksinės spalvos. Suberiame kopūstą, morką, įberiame druskos ir pipirų. Galite įpilti šiek tiek vandens.
  10. 10. Uždengiame dangtį ir troškiname, kol kopūstai sukrenta, maždaug 20-25 minučių.
  11. 11. Į pabaigą įmaišome pomidorų pastos, krapų, dar druskos ir pipirų (pagal savo skonį).
  12. 12. Veganiški kibinai: Iš tešlos suformuojame maždaug 18-19 rutuliukų. Vieno svoris apie 40 gramų. Stalą pabarstome miltais.
  13. 13. Iš jų iškočiojame apskritimus, pridedame maždaug 2 valgomuosius šaukštus pasiruošto įdaro.
  14. 14. Tvirtai užspaudžiame apskritimo kraštus. Suformuojame pynelę. Kibinus sudedame ant kepimo popieriumi patiestų kepimo skardų.
  15. 15. Kepimo skardą su kibinais palaikome šaldytuve maždaug 20 minučių (tam, kad kibinai po to kepdami "neatsidarytų").
  16. 16. Kibinus patepame augaliniu pienu ir apibarstome sezamų sėklomis.
  17. 17. Po to kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių. Į kepimo pabaigą galite įjungti ventiliatoriaus funkciją, kad kibinai labiau apskrustų. Skanaujame!
  18. 18. Rekomendacija: Daugiau kibinų receptų rasite: Kibinai.
Veganiški kibinai (pyragėliai) su kopūstais ir daržovėmis
Chia sėklų pudingas su augaliniu pienu
(1)
Veganiška burokėlių sriuba
(1)