Šie kiaulienos maltinukai yra patiekalas skirtas, tiems kas labai pasiilgo tikro naminio maisto. Apsivalgymas garantuotas. Man kartas nuo karto "užeina" toks noras pasigaminti tokio maisto kaip gamindavo mano močiutė. Na tik ji nepatiekdavo su bulvytėmis fri, o aš patiekdama pasirinkau būtent jas.
1. Pirmiausia kiaulienos faršą pasiruoškite su kiaušiniu, prieskoniais ir manų kruopomis. Gerai suminkykite ir leiskite pastovėti maždaug pusvalandį.
2. Įdaras: Susmulkinkite morką per tarką. Labai smulkiais šiaudeliais tarsi siūliukais.
Reklama
3. Tada salierą bei svogūną sukapokite smulkiai. Riešutus ir slyvas susmulkinkite.
4. Viską pakepinkite ant sviesto - išskyrus slyvas bei riešutus. Juos dėkite i pakepintas daržoves kiek vėliau, kai jau daržovės suminkštėja.
5. Po to suformuokite maltinius su įdaru viduje, dėkite į kepimo skardą išklotą kepinių popieriumi. Jokių riebalų papildomai pilti nereikia.
6. Kepkite maždaug 20-minučių orkaitėje po folija (orkaitę iš anksto įkaitinkite iki 180 laipsnių). Galite, jeigu norisi, ir bulves kartu kepti, ir daržoves (pvz. burokėlius), kaip jau labiau mėgstate.
7. Po 20 minučių kepimo nuimkite foliją, maltinukus aptepkite majonezu ir uždėkite sūrio riekute.
8. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar maždaug 5 minutes.
9. Išėmus pabarstykite prieskoniais. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir lepinkitės!