Kotletai su grikiais, kepti orkaitėje, be miltų

2018-10-29 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Kotletai su grikiais, kepti orkaitėje, be miltų
Šį kartą Jums parodysiu kaip pasigaminti itin skanius ir paprastai pagaminamus kotletus su grikiais. Jose nebus naudojami jokie miltai, tad receptas yra gan sveikas. be to, beveik visą darbą už mus atliks orkaitė, tad jų nereiks kepti keptuvėje. O tai didžiulis privalumas, jeigu norite skirti daugiau laiko sau, o ne sukiotis virtuvėje.

Aš šį kartą gamindama šiuos kotletus naudojau kiaulienos faršą, bet jeigu norite galite naudoti ir kiaulienos-jautienos miksą arba tik jautienos faršą. 

Ingredientai

    • mėgstamas faršas: 500 gramų (naudotas kiaulienos faršas)
    • virti grikiai: ~6 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • juodieji pipirai
    • česnakas: 2 skiltelių (susmulkintų)
    • petražolės
    • krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių visus nurodytus ingredientus sumaišykite tarpusavyje.
  2. 2. Palikite maždaug pusvalandžiui pastovėti, kad masė "susistovėtų".
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet drėgnomis rankomis formuokite kotletus, dėkite juos ant kepimo popieriumi arba folija išklotos skardos.
  5. suformuoti kotletai su grikiais
  6. 4. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  7. iškepti kotletai su grikiais orkaitėje
  8. 5. Patiekite su mėgstamu garnyru ir mėgaukitės!
  9. patiekti kotletai su grikiais