Orkaitėje kepta žuvies filė pusnyje su morkomis, bulvėmis ir sūriu

2023-10-29 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje kepta žuvies filė pusnyje su morkomis, bulvėmis ir sūriu
Aš tikrai mėgstu įvairiausius žuvies apkepus. Tokį apkepą galite kepti su lydekos arba menkės filė, aš šį kartą gamindama naudojau šaldytą žuvį. Pirminė idėja buvo pagal atrastą receptą internete, bet kiek pakoregavau receptą pagal savo turimus ingredientus, gavau štai tokį apkepą su žuvimi, troškintomis daržovėmis, bulvių koše ir sūrio plutele ant viršaus. Tikrai buvo nerealiai skanu ir bus kartojama ateityje. Mėginkite ir Jūs! :) 

Ingredientai

    • menkių filė: 1 kilogramo (šaldytos arba šviežios)
    • svogūnų: 2
    • morkų: 3
    • bulvių: 6
    • fermentinio sūrio: 100 gramų
    • parmezano: 50 gramų
    • miltų: 4 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinių: 1
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • citrininių žuvies prieskonių
    • alyvuogių aliejaus
    • pieno: 150 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvies filė susipjaustykite mažesniais kepsneliais bei pamarinuokite su druska, pipirais ir žuvies prieskoniais.
  2. 2. Tada žuvį pavoliokite plaktame kiaušinyje, po to miltuose, nukratykite perteklių ir dėkite į įkaitintą aliejų. Apkepkite iš abiejų pusių.
  3. Reklama
  4. 3. Nulupkite ir išvirkite bulves. Sutrinkite ir su pienu užmaišykite bulvių košę.
  5. 4. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuokite ir viską apkepkite aliejuje, kol daržovės suminkštės.
  6. 5. Tuomet į kepimo indą dėkite žuvies gabaliukus, ant viršaus - svogūnų ir morkų troškinį. Užklokite bulvių "pusnimi", ant viršaus sudėkite tarkuotą sūrį.
  7. 6. Patarimas: Jei norisi, kad gautųsi šventiškiau, galite bulvių košę sudėti į konditerinį maišą ir gražiai išpurkšti.
  8. 7. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių - kol sūris apskrus.
  9. 8. Patiekite ir skanaukite! :)
Labai skanus žuvies vyniotinis
(6)
Žiauriai skanus troškinys su žuvimi
(2)
Kepta menkė pomidorų padaže, ruošta keptuvėje
(1)