Pagal šį receptą galėsite pasigaminti net keletą rūšių skanių naminių konservų!
Labai svarbu yra nesusipainioti žuvų pjaustymo taisyklėse. Kai nupjaunami pelekai, uodega ir galva, tuomet pašalinamos vidinės dalys. Bet apie viską iš eilės. :)
4. Tada sudedame pomidorus į keptuvę, taip pat sudedame svogūnus, pipirus, lauro lapus ir česnakus. Į masę įdedame vieną šaukštą druskos ir cukraus, įpilame acto, sumaišome ir užverdame.
5. Žuvį apvoliojame miltais ir kepame iki auksinės rudos spalvos gerai įkaitintoje keptuvėje.
6. Nuimame žuvį, leidžiame atvėsti maždaug 40 minučių ir sudedame į švarų stiklainį.
7. Užpilame žuvį verdančiu pomidorų padažu, kad jis būtų 2 centimetrai žemiau stiklainio viršaus.
8. Ant viryklės pastatome didelį puodą. Į jį sudedame stiklainius ir pripildome puodą vandens, kad nuo stiklainių viršaus liktų 3-4 centimetrų tarpas. Užkaitiname vandenį iki maždaug 70 laipsnių.
9. Uždengiame puodą dangčiu, užviriname vandenį ir verdame 50 minučių.
10. Užsukame dangtelius ant stiklainių ir paliekame sterilizuotis dar 6 valandas. Palaukame, kol po sterilizavimo stiklainiai atvės. Skanaus!
11. Rekomendacija: Daugiau konservų receptų rasite: Konservai.
Skanu
Atsakyti
Aš