Skumbrė perlinio kuskuso patale

2021-02-18 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Skumbrė perlinio kuskuso patale
Kartas nuo karto sulaukiame žinučių, kad talpintume daugiau žuvies patiekalų. Tai labai džiugina, nes tai reiškia, kad žmonės pradeda jos daugiau valgyti, atsirado parduotuvėse didesnis pasirinkimas. O kaip visi žino, žuvis sveika. 

Todėl, jeigu norisi pasigaminti skanų, greitą ir nebrangų žuvies patiekalą, tai išmėginkite šį skumbrės su perliniu kuskusu receptą. Tai tikrai skanus, lengvas, aromatingas bei visai nebrangus patiekalas, nes skumbrė tikrai nėra iš brangiųjų žuvų.

Ingredientai

    • skumbrės filė: 2 x 150 gramų
    • česnakas: 4 skiltelių
    • aliejus: 2 šaukštų
    • svogūnai: 1
    • perlinis kuskusas: 150 gramų
    • 30% riebumo grietinė: 150 gramų
    • vanduo: 300 mililitrų (galima pakeisti žuvis sultiniu)
    • garstyčios: 1 šaukšto
    • citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
    • druska: pagal skonį
    • baltieji pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia skumbrės filė ištrinkite druska ir pipirais. Palikite pasimarinuoti, kol susiruošite kitus ingredientus.
  2. 2. Keptuvėje su aliejumi pakepinkite susmulkintus svogūnus bei česnakus.
  3. 3. Kai jau svogūnai suminkštėja, į keptuvę dėkite kuskusą, grietinę, garstyčias, citrinos žievelę bei užpilame sultiniu.
  4. 4. Maišydami paverdame maždaug 10 minučių, kol kuskusas suminkštėja.
  5. 5. Tuomet į kepimo skardą dėkite kukskusą ir ant viršaus uždėkite skumbrės filė.
  6. 6. Dėkite į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros maždaug 15-ai minučių. Patiekite ir skanaukite!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau skumbrės receptų rasite: Skumbrės receptai.
Sūdytas žiobris
(10)
Meduje kepta žuvis su troškintais salierais ir obuoliais
(2)