Sūdytas žiobris

2019-07-28 Autorius WorldRecipes.lt

Sūdytas žiobris
Be galo gardi ir universali žuvis - žiobris. Šį kartą rekomenduoju sūdyto žiobrio receptą. Šitaip galite sūdyti ir upėtakį, ir lašišą.

Ingredientai

    • žiobris: 400 gramų (galite ir didesnę sūdyti, tik tuomet prireiks daugiau cukraus ir druskos)
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • šviežiai maltų pipirų mišinys
    • česnakas: 1-2 skiltelių (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių iš žiobrio išimkite filė. Sumaišykite druską su cukrumi. Apibarstykite šiuo mišiniu žuvį.
  2. 2. Tuomet užbarstykite pipirų mišinio. Užbarstykite kubeliais supjaustytą česnako skiltelę arba skilteles (jeigu naudosite).
  3. 3. Tada žuvį perlenkite perpus (tai yra gražinkite į pradinę padėtį), dėkite į maišelį ir paslėkite.
  4. 4. Žuvį dėkite visai nakčiai į šaldytuvą, o pusryčiams jau galite mėgautis nuostabiais sumuštinukais su sūdyta žuvimi! Skanaus!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau žuvies receptų rasite: Žuvies patiekalų receptai.

Ok

Ragausim, prieš tai žuvį palaikę pora savaičių prie -18. Dėl parazitų netikėtumų.Tuomet paruošim. .
Atsakyti
Orkaitėje kepta menkės filė su daržovėmis
(22)