Kepta žuvis tešloje - fantastiškas patiekalas, ne tik vaizdu, bet ir savo skoniu. Juo galite nustebinti savo artimuosius arba užsukusius draugus ir kitų akyse užsidėti sau didelį pliusą, kulinarijos srityje. Labai rekomenduoju išmėginti.
Ingredientai
Tešlai:
pienas: 230 mililitrų
šviežios mielės: 20-30 gramų
cukrus: 1 valgomojo šaukšto
kiaušiniai: 1
miltai: ~550 gramų (dėsime palaipsniui, iki reikiamos konsistencijos, gali reikti daugiau arba mažiau)
žuvų filė: 4 vnt. (jūsų mėgstama arba turima šaldytuve)
morkos: pagal skonį
svogūnai: pagal skonį
druska
pipirai
aliejus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pašildytame piene (30 laipsnių) ištirpinkite mieles, sudėkite cukrų, druską ir kiaušinį.
2. Viską gerai permaišykite ir porcijomis sijojame miltus. Minkykite iki kol išgausite norimos konsistencijos tešlą.
Reklama
3. Į minkymo pabaigą supilkite tirpintą sviestą ir dar kartą viską atsargiai išminkykite.
4. Sudėkite tešlą į indą ir leiskite jai pakilti, maždaug 2-2,5 valandos. Kad mūsų tešlos viršus neapdžiūtų jos viršų sutepkite riebalais arba apibarstykite miltais. Galite uždengti skepetaite arba aptraukti indą maistine plėvelę.
5. Po 2-2,5 valandos tešlą dar vieną kartą išminkykite ir dar palikite maždaug 40-50 minučių. Paskui jau galite pradėti gaminti žuvį tešloje.
6. Per tą laiką, kol kyla tešla, galite pasigaminti įdarą bei užsimarinuoti žuvies filė.
7. Pasigaminkite marinatą: Šiek tiek alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių sumaišykite tarpusavyje. Juo apipilkite žuvies filė ir palikite maždaug 15-20 minučių pasimarinuoti.
8. Ruoškite morkų įdarą: Sutarkuokite morkas, susmulkinkite svogūną ir troškinkite keptuvėje. Druskos, pipirų bei prieskonių dėkite pagal savo arba valgančiųjų skonį.
9. Po to tešlą dalinkite į 4 dalis. Imkite vieną dalį tešlos, iškočiokite ovalios formos lakštą. Dėkite ant viršaus žuvies filė.
10. Iš šonų įpjaukite maždaug 1,5 centimetro pločio juosteles. Padarykite taip, kad būtų įmanoma daryti pynimą eglute. Ant filė dėkite pasiruoštą morkų įdarą.
11. Skersai viena kitos sulenkite tešlos gabaliukus, šitaip formuodami žuvies galvą. Paskui, pynimo būdu, vieną paskui kitą lenkite pjaustytas juosteles. Pabaigoje suformuokite uodegą.
12. Šitaip suformuokite visas žuvis. Ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
13. Tešlos žuvytes sutepkite kiaušinio tryniu ir dar palikite pastovėti maždaug 10-15 minučių.
14. Paskui dėkite į jau įkaitinta iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug 40 minučių. Skanaukite!
15. Tas pat šį variantą galima pagaminti ir su pirktine sluoksniuota bemiele tešla.
16. Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.
Įdomu
Galima taip kepti lašišą ar tik baltą žuvį?
Atsakyti
Įdomu
Atsakyti