Žuvis - tilapija kepta ant ananaso su kuskusu

2021-03-04 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Žuvis - tilapija kepta ant ananaso su kuskusu
Šis keptos žuvies (tilapijos) derinys su ananasais ir kuskusu gaunasi šiek tiek saldus, rūgštus ir aštrus. Ir galiu pasakyti, kad visa tai idealiai dera tarpusavyje. Galiu garantuoti, kad žuvies mėgėjai, labai teigiamai įvertins šį patiekalą.

Ingredientai

    • ananasas: 8 griežinėlių
    • tilapijų filė: 4
    • kuskusas: 1 puodelio
    • išspaustos laimo vaisiaus sultys: iš 0,5 vnt. 
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • marinuoti jalapenai: kelių griežinėlių
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ant kepimo skardos išdėliojame po 2 griežinėlius ananaso. Ant jų sudedame tilapijų file.
  2. 2. Pagardiname druska bei juodaisiais pipirais. Kepame nustatę grilio režimą maždaug 10 minučių arba karštoje orkaitėje.
  3. 3. Per tą laiką, kol kepa, kuskuso kruopas užpilame karštu vandeniu, kad šiek tiek apsemtų ir paliekame kol išbrinksta.
  4. 4. Išspaustas laimo vaisiaus sultis sumaišome su medumi bei aliejumi, įdedame jalapeno griežinėlių, pagardiname druska.
  5. 5. Dedame iškeptą žuvį į lėkštę, šalia patiekiame kuskusą ir ant viršaus užpilame padažą. Skanaujame!
  6. tilapija kepta ant ananaso su kuskusu ir jalapenais
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau tilapijos paruošimo receptų rasite: Patiekalai iš tilapijos.
Šamo maltinukai - kotletai orkaitėje
(6)
Keptas upėtakis su voveraičių ir grietinėlės padažu
(4)
Menkė kepta folijoje su morkomis
(1)
Paprastai kepta žuvis orkaitėje
(1)
Žuvies sumuštiniai "Fish Mac'ai"
(2)