Vaivorykštinis upėtakis su špinatų ir grietinėlės padažu

2024-01-22 Autorius WorldRecipes.lt

Vaivorykštinis upėtakis su špinatų ir grietinėlės padažu
Rekomenduoju fantastišką patiekalą visiems žuvies mėgėjams - tikrai įsimylėjau jį nuo pat pirmo kąsnio. Visa paslaptis nuostabiame špinatų ir grietinėlės padaže, kuris prie žuvies be galo tinka.

Nors aš šį kartą gaminau iš vaivorykštinių upėtakių, bet esu visiškai tikra, kad tiktų bet kokia kita žuvis: lašiša, plekšnė ar skumbrė.

Beje, jau esu rodžiusiu kaip iškepti upėtakį folijoje, tą receptą Jūs be galo išgyrėte, jis iki šiol išlieka vienu iš pačių skaitomiausių mūsų portale.

Ingredientai

    • vaivorykštiniai upėtakiai: 2 (po ~500 gramų)
    • druska
    • pipirai
    Padažui:
    • sviestas: 50 gramų
    • žuvies sultinys: 50 mililitrų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • smulkinti špinatų lapeliai: geros saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje upėtakius išvalykite, palikite odą bei galvą.
  2. 2. Ištrinkite druska bei maltais pipirais, suvyniokite į foliją ir dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę kepame maždaug 20-30 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Špinatus nuplaukite bei susmulkinkite.
  5. 4. Tuomet keptuvėje išlydykite sviestą, pilkite sultinį, dėkite špinatus bei troškinkite maždaug 5 minutes.
  6. 5. Supilkite grietinėlę bei vis maišykite, kol padažas truputį patirštės. Berkite prieskonių, jeigu jų trūksta.
  7. 6. Tada į lėkštę pilkite padažą bei dėkite nedidelius upėtakio filė gabalėlius.
  8. 7. Labai skanu patiekti su virtomis bulvės. Pasimėgaukite!
Lavašo suktinukai su lašiša
(6)