Menkės filė kepta orkaitėje su sviesto padažu

2023-10-02 Autorius WorldRecipes.lt

Menkės filė kepta orkaitėje su sviesto padažu
Menkės filė kepta orkaitėje su sviesto padažu tikrai nesigauna riebi, neišsigąskite. Sviesto dėka kepdama ji neišdžiūna, o iškepusi yra minkšta bei labai sultinga.

Šis receptas labai paprastas, bet mūsų šeimos itin mėgstamas. Žuvį mes stengiamės valgyti kuo dažniau, nes visi žinome, kad reikia, tad ieškojau sveiko kepimo būdo be aitrių skonių, kad valgytų ir vaikas. Ypatingai tinka nesugalvojantiems, kaip dar tą menkę iškept, neskaitant apvoliojimo miltuose ir kepimo keptuvėje.

Labai skanu patiekti su salotomis, turinčiomis aiškų, ryškų skonį. Žuvis ganėtinai švelni, todėl garnyras neturėtų būti labai švelnaus, lengvo skonio.

Ingredientai

    • menkės filė: 500 gramų
    • sviestas: 40 gramų
    • citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
    • tarkuota citrinos žievelė: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • smulkintos petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia menkės filė gabaliukus dėkite į kepimo indą vienu sluoksniu.
  2. 2. Tada ištirpintą sviestą sumaišykite su citrinos sultimis ir tarkuota citrinos žievele, pilkite ant žuvies.
  3. 3. Berkite druską, pipirus, susmulkintą česnaką, ir šiek tiek pamaišykite, kad visa žuvis pasidengtų prieskoniais.
  4. 4. Dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių, priklausomai nuo žuvies gabaliukų storumo.
  5. 5. Iškepusi menkė įgauna baltą spalvą, šakute plėšoma labai lengvai atsiskirs gabaliukais.
  6. 6. Patiekite su susmulkintomis petražolėmis ir mėgstamu garnyru. Skanaukite!
Paprasta žuvienė su perlinėmis kruopomis iš lašišos rinkinio ar dalių
(6)
Rūkytos sviestžuvės ir baklažanų užkandėlė - 11 balų iš 10!
(1)
Žuvies piršteliai orkaitėje
(1)
Keptos vėjažuvės su kaparėlių sviestu
(1)
Gumbo - tiršta šamo sriuba
(1)