Traškūs žuvies kepsneliai su džiūvėsėliais ir bulvių griežinėliais

2024-02-28 Autorius WorldRecipes.lt

Traškūs žuvies kepsneliai su džiūvėsėliais ir bulvių griežinėliais
Pagal šį receptą iškepta žuvies filė viduje išliks minkšta bei sultinga, o išorėje gausis traški ir kvapni!

Traškūs bulvių griežinėliai prie tokios žuvies itin tinka, bet jeigu Jūs nemėgstate keptų bulvių, tada pasirinkite bulvių košę, ryžius, troškintas daržoves arba tiesiog šviežių daržovių salotas. 

Šitaip iškepta žuvis taip pat puikiai tinka pasigaminti sumuštiniui su apvalia minkšta bandele arba batonu.

Ingredientai

    Žuvies kepsneliams:
    • tilapijos filė: 4 (arba kita mėgiamos balta žuvis)
    • miltai: ~150 mililitrų (+ trečdalio arbatinio šaukštelio ir ketvirtadalio arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų)
    • kiaušiniai: 2 (+ pora žiupsnių druskos)
    • aliejus (kepimui)
    • džiūvėsėliai: ~200 mililitrų (aš pati naudoju jau su prieskoniais)
    Jei džiuvėsėliai be prieskonių, tada pridedame:
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • česnako milteliai: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
    • džiovintos petražolės: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
    Bulvių traškučiams:
    • bulvės: 4 (didelės)
    • bulvių prieskoniai
    • saulėgrąžų aliejui (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia viename dubenyje miltus sumaišykite su prieskoniais.
  2. 2. Tuomet kitame dubenyje džiuvėsėlius sumaišykite su prieskoniais.
  3. Reklama
  4. 3. Kiaušinius išplakite su druska.
  5. 4. Tada tilapijos file iš abiejų pusių pirmiausia pavilgykite miltuose, paskui kiaušinyje ir džiuvėsėliuose.
  6. 5. Kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol abi file pusės gražiai apskrus.
  7. 6. Iškeptas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
  8. 7. Bulvės: Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  9. 8. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite tiek griežinėlių į keptuvę, kad keptų neliečiant vienas kito bei nesuliptų bekepant.
  10. 9. Kepkite, kol pasidarys aukso spalvos.
  11. 10. Išėmę iš keptuvės dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas aliejaus perteklius.
  12. 11. Galiausiai apibarstykite bulvių prieskoniais, patiekite su žuvimi. Lepinkitės!