Orkaitėje kepta žuvies filė tirštame padaže

2020-12-18 Autorius Santa Maria LT

Orkaitėje kepta žuvies filė tirštame padaže
Labai skani žuvis švelniame ir labai skaniame žolelių padaže su sultingomis citrinomis. Tai bus nuostabi vakarienė visiems žuvies mėgėjams ir ne tik! Valgė net mano vaikai, kurie ne itin mėgsta žuvį. :)

Ingredientai

    • vanduo: 100 mililitrų
    • citrinos: 1
    • valgomieji svogūnėliai (šalotiniai): 2
    • šviežias čiobrelis: pagal skonį (nėra būtina)
    • žuvies prieskoninis žolelių mišinys: pagal skonį (naudoju "Santa Maria" produkciją)
    • sviestas: 10 gramų
    • baltosios žuvies filė: 800 gramų
    • grietinėlė: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sudedame žuvies filė gabaliukus į sviestu pateptą kepimo indą.
  2. 2. Tada pabarstome juos prieskoniais ir smulkiai supjaustytais valgomaisiais svogūnais (šalotiniais svogūnais).
  3. 3. Tuomet uždedame ant viršaus citrinos griežinėlius ir užpilame grietinėlę bei vandenį. Galima, jeigu norisi, pagardinti šviežiais čiobreliais.
  4. 4. Kepame orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros maždaug 15 minučių.
  5. 5. Labai skanu patiekti su virtais ryžiais, jeigu juos mėgstate, bet skanu ir be jų! Pasilepinkite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau žuvies filė receptų rasite: Žuvies filė receptai.
Keptas upėtakis su voveraičių ir grietinėlės padažu
(4)
Kiniška žuvies sriuba su kiniškais grybais
(1)
Lašiša su traškia plutele, bulvėmis ir salotomis
(1)
Lavašo suktinukai su lašiša
(6)