1. Iš pradžių atšildykite skumbrę ir išdarinėjame ją. Nupjauname galvą bei uodegą, perpjauname žuvį per stuburą į dvi dalis.
2. Tuomet atsargiai išimame visus kaulus. Odos nuimti nėra būtina, bet galima, jeigu norisi.
Reklama
3. Dabar ruošime įdarą. Paimame pievagrybius bei juos sutarkuojame stambiai. Pastatome keptuvę ant ugnies, bet sviesto nededame ir aliejaus nepilame. Į sausą keptuvę metame grybus. Po kurio laiko atsiranda skystis.
4. Truputį pasūdome bei maišome kol išgaruos skystis. Nuimame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
5. Po to petražoles susmulkinkite ir "meskite" ant pievagrybių.
6. Stambiai sutarkuojame lydytą sūrį. Išspaudžiame česnaką ir gerai permaišome įdarą.
7. Dedame vieną skumbrės file puselę mėsa į viršų, truputį pamušame plokščia plaktuko dalimi, pasūdome, beriame pipirų ir galima šaukštu dėti įdarą. Paskirstome jį po visą paviršių, paskui susukame suktinuką. Jeigu blogai laikosi, naudojame medinį dantų krapštuką.
8. Kepimo formą sutepame aliejumi ir dedame žuvytę. Kepame maždaug 15-20 minučių iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Lepinamės!
9. Rekomendacija: Daugiau suktinukų receptų rasite: Suktinukai.