Žuvies apkepas su ryžiais, morkomis, grietinėle ir sūriu

2023-12-03 Autorius WorldRecipes.lt

Žuvies apkepas su ryžiais, morkomis, grietinėle ir sūriu
Itin paprastas ir gal nekasdieniškas receptas. Bent jau mūsų šeimoje žuvies apkepai tikrai valgomi retai, nors norėčiau, kad žuvies apskritai valgytume daug daugiau. Tačiau atradus šį receptą, tikrai pradėjome jos suvalgyti daug daugiau, nes visai šeimai šis patiekalas patinka. Be to didžiulis pliusas, kad ir pasigamina jis visai nesunkiai. Tad pamėginkite, gal ir Jūsų šeimoje "prigis" toks receptas. ;)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • menkės filė: 700 gramų
    • virtų Basmati ryžių: 1 stiklinės
    • grietinėlės: 100 mililitrų
    • svogūnų: 1
    • morkų: 1
    • fermentinio sūrio: 100 gramų
    • žuvies prieskonių
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvį supjaustykite gabaliukais ir įtrinkite prieskoniais.
  2. 2. Tada keptuvėje ant aliejaus apkepinkite susmulkintą svogūną ir tarkuotą morką.
  3. Reklama
  4. 3. Supilkite grietinėlę, sudėkite žuvies gabaliukus ir uždengę dangčiu šiek tiek patroškinkite (maždaug 5-10 minučių).
  5. 4. Kepimo indą ištepkite aliejumi, suberkite ryžius, ant viršaus dėkite svogūnus, morkas ir žuvį.
  6. 5. Ant viršaus užtarkuokite sūrio ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, arba kol sūris apskrus.
  7. 6. Patiekite ir skanaukite!
Žuvies sumuštiniai "Fish Mac'ai"
(2)
Sumuštiniai su sūdyta lašiša
(3)
Įdaryti karpio gabaliukai drebučiuose
(2)