Obuolių čatnis su razinomis ir svogūnais - pagardas žiemai

2020-10-05 Autorius WorldRecipes.lt

Obuolių čatnis su razinomis ir svogūnais - pagardas žiemai
Labai norėjosi pasigaminti kažko naujo, netikėto ir neįprasto iš obuolių žiemai. Šiais metais mano sodai lūžo nuo obuolių, tad buvo labai puiki proga. Šis pagardas man labai patiko, todėl dalinuosi receptu. Galima tepti tiek ant duonos, tiek patiekti su blynais. :)

Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunasi 2 litrai nuostabaus skanėsto.

Ingredientai

    • obuoliai: 600 gramų
    • razinos: 300 gramų
    • svogūnai: 3 didelių (labiausiai tinka mėlynieji)
    • rudas cukrus: 500 gramų
    • obuolių sidro actas: 500 mililitrų
    • lauro lapai: 2
    • maltas cinamonas: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į puodą storu dugnu suberiame nuluptus bei skiltelėmis supjaustytus obuolius, taip pat griežinėliais pjaustytus svogūnus, nuplautas razinas, suberiame cukrų, lauro lapus bei maltą cinamoną.
  2. 2. Tada supilame actą.
  3. Reklama
  4. 3. Viską išmaišome ir verdame maždaug pusvalandį, ant mažos ugnies nuolatos maišydami.
  5. 4. Po to paliekame atvėsti.
  6. 5. Supilstome į iškaitintus stiklainius ir uždarome dangteliais. Lepinamės! ;)
  7. obuolių čatnis
  8. 6. Rekomendacija: Daugiau pagardų receptų rasite: Pagardai.
  9. obuolių pagardas žiemai
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
(6)
Špinatų humusas
(1)