Tie, kas mėgstate apsilankyti meksikietiškuose restoranuose tikrai jau esate paragavę pomidorų padažo patiekiamo prie tortilijų traškučių. Aš pati tą padažą labai mėgstu, taip mėgstu, kad jį pradėjau gaminti ir savo virtuvėje. Kai atradau šį receptą, jis tapo mano pačiu mylimiausiu pomidorų padažu prie įvairių užkandžių, ir, žinoma, tortilijų traškučių (kuriuos mėgstu ne ką mažiau :D).
Meksikietiško pomidorų padažo skonis itin lengvas, gaivus, šiek tiek aštrokas. Jeigu norite labai aštraus padažo, tuomet naudokite 2 ar 3 serano pipirus, bet jei su aštriais padažais nedraugaujate, tada tiesiog nenaudokite serano pipiro (arba įdėkite tik labai mažą dalį dėl skonio). Paruoštas padažas gali stovėti šaldytuve iki 3-4 dienų.