Kiaulienos kepenėlės su skrudinta šonine

2019-08-01 Autorius Samčio užrašai

Kiaulienos kepenėlės su skrudinta šonine
Jeigu mėgstate kiaulienos kepenėles, tai šis patiekalas Jus nustebins tik iš gerosios pusės!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos kepenėlės: 500 gramų
    • pienas: 150 mililitrų
    • svogūnai: 2 (supjaustyti pusžiedžiais)
    • jautienos sultinys: 250 mililitrų
    • rūkyta šoninė: 4 plonų griežinėlių
    • sviestas: 30 gramų (+70 gramų bulvėms)
    • miltai: 3 šaukštų
    • aliejus: 1 šaukšto
    • druska
    • pipirai
    • bulvės: 450 gramų
    • žirneliai: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulienos kepenėles nuplauname, nusausiname bei supjaustome maždaug dviejų kąsnių dydžio gabaliukais. Sudedame į dubenį, užpilame pienu ir paliekame maždaug 20 minučių šaldytuve.
  2. 2. Per tą laiką, bulves nulupame, supjaustome ir užpylusios vandeniu išverdame.
  3. Reklama
  4. 3. Šoninę paskrudiname iš abiejų pusių.
  5. 4. Po to nuo kiaulienos kepenėlių nupilame pieną, kepenėles nusausiname.
  6. 5. Druską ir pipirus sumaišome su miltais. Šiame mišinyje apvoliojame kepenėles.
  7. 6. Keptuvėje su sviestu ir aliejumi apkepiname kepenėles po maždaug 3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepus kepenėlėms, sudedame jas į puodą.
  8. 7. Toje pačioje keptuvėje maždaug 10 minučių pakepiname svogūnus, kol jie suminkštės. Sudedame į puodą su kiaulienos kepenėlėmis. Supilame sultinį ir patroškiname ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 20 minučių.
  9. 8. Žirnelius paverdame vandenyje 5 minutes, nupilame vandenį ir perliejame šaltu vandeniu.
  10. 9. Išvirus bulvėms, jas sutriname kartu su sviestu.
  11. 10. Paskui į dubenėlius dėkite bulvių košę, uždėkite kepėnėles su gausiu padažu, dėkite po du griežinėlius šoninės, užberkite žirnelių. Patiekite ir skanaukite!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau kiaulienos kepenėlių receptų rasite: Kiaulienos kepenėlių receptai.
Kiaulienos kepenėlės su skrudinta šonine

Tadas

Pirmiausia kepeneles negali kepti 10-15 ar 30 minuciu !!!! kam tada jas isvis gaminti.. nebent esi gurmanas... kepti vos 5-7min kad vidus kepeneliu nebutu perdziuves.. kitu atveju kepeneles neteks 80% visu savo geruju savybiu, vitaminu ir mineralu.. tas pats su troskinimu ... 30-40 min gaminimas kepeneliu !!!!???!? nebent gurmanas ir nesvarbu ka valgai ar kebaba ar kepeneles ... nauda ta pati bus
Atsakyti
Kopūstų - kiaulienos - džiovintų slyvų troškinys
(3)
Aštrūs baklažanai su kiauliena
(1)