1. Pirmiausia indelyje sumaišome cukrų, druską, maltus pipirus, papriką bei kajeno pipirus.
2. Pasiruoštu mišiniu gerai ištriname kiaulienos paslėpsnius ir paliekame per visą naktį marinuotis šaldytuve.
3. Po to įpjauname kiekvieno gabalo skūrą įstrižai ir apskrudiname stipriai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
4. Tada perdedame kiaulieną į kepimo skardą oda į viršų ir kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
5. Paskui kaitrą sumažiname iki 180 laipsnių ir dar kepame maždaug 60 minučių (kepimo laikas priklauso nuo mėsos dydžio ir turimos orkaitės).
6. Liks kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, aptepame pomidorų padažu. Įdedame į orkaitę ir pabaigiame kepti kelias minutes.
7. Paliekame iškeptą kiaulieną pastovėti šiltai keletą minučių. Skanaujame!
8. Pastebėjimas: Aš iškeptus paslėpsnius patiekiau su keptomis bulvėmis, kurias supjausčiau tiesiog skiltelėmis, pagardinau alyvuogių aliejumi, druska, maltais juodaisiais pipirais, šviežiais rozmarinų lapeliais ir įdėjau kepti kartu su kiauliena. Taip pat dar pridėjau marinuotų pievagrybių. Bei atskirai ant sviesto su druska bei maltais juodaisiais pipirais pakepinau žaliųjų šparaginių pupelių.