Netikras maltos mėsos zuikis su brokoliais ir morkomis

2023-04-17 Autorius WorldRecipes.lt

Netikras maltos mėsos zuikis su brokoliais ir morkomis
Šiandien norime pasidalinti ypatingu receptu – Netikras maltos mėsos zuikis su brokoliais ir morkomis. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir labai maistingas, puikiai tinkantis tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Pagrindinis šio patiekalo ingredientas – malta mėsa, kurios derinys su daržovėmis suteikia ne tik nepaprastą skonį, bet ir daugybę naudingų medžiagų jūsų organizmui.

Svarba sveikatai

Malta mėsa yra puikus baltymų šaltinis, kurie yra būtini raumenų augimui ir atsigavimui. Be to, joje gausu geležies, cinko ir B grupės vitaminų, kurie padeda palaikyti energijos lygį ir stiprina imuninę sistemą. Brokoliai yra pilni antioksidantų, vitaminų K ir C, kurie padeda stiprinti kaulus ir imunitetą. Morkos yra puikus beta-karoteno šaltinis, kuris virsta vitaminu A, svarbiu geram regėjimui ir odos sveikatai.

Alternatyvos ingredientams

Jei norite paįvairinti patiekalą ar neturite tam tikrų ingredientų, galite naudoti alternatyvas. Vietoje jautienos ir kiaulienos faršo, galite naudoti kalakutienos arba vištienos faršą, kad patiekalas būtų lengvesnis. Džiūvėsėlius galima pakeisti avižų dribsniais ar smulkintomis migdolų riešutų trupiniais. Grietinės alternatyva gali būti graikiškas jogurtas, kuris suteiks lengvumo ir mažiau riebalų.

Ingredientai

    • maltos jautienos su kiauliena: 900 gramų
    • svogūnų: 1
    • morkų: 1
    • brokolių: 0,5
    • česnakų: 1 skiltelės
    • kiaušinių: 2
    • džiūvėsėlių: 5 valgomųjų šaukštų
    • grietinės: 4 valgomųjų šaukštų
    • maltų saldžiųjų paprikų
    • kumino
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje svogūną susmulkinkite bei apkepkite aliejuje.
  2. 2. Tuomet kartu sudėkite kepti sutarkuotą morką, įspauskite česnako skiltelę.
  3. Reklama
  4. 3. Tada mėsos faršą sumaišykite su kiaušiniais, grietine, džiūvėsėliais bei prieskoniais.
  5. 4. Įmaišykite keptas daržoves.
  6. 5. Brokolį supjaustykite žiedynais bei apvirkite porą minučių sūdytame vandenyje.
  7. 6. Po to pusę faršo sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą. Susmaigstykite brokolio žiedynėlius bei sudėkite likusį faršą.
  8. 7. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 50 minučių.
  9. 8. Patiekite ir skanaukite!
  10. 9. Tikimės, kad šis receptas taps vienu iš jūsų mėgstamiausių ir papildys jūsų šeimos receptų lobyną. Skanaus!
Netikras maltos mėsos zuikis su brokoliais ir morkomis

Aistė

Paprastas, bet labai geras receptas. Naudosiu jį ir ateityje!
Atsakyti
Tarybiniai čeburekai | Receptas
(15)
Kiaulienos faršo apkepas su ryžiais, grybais ir daržovėmis
(5)