Prancūziškas maltos mėsos apkepas "Hachis Parmentier" su bulvėmis, grietinėle ir sūriu

2023-11-01 Autorius WorldRecipes.lt

Prancūziškas maltos mėsos apkepas "Hachis Parmentier" su bulvėmis, grietinėle ir sūriu
Tokį maltos mėsos apkepą nusižiūrėjau iš savo draugės prancūzės, kuri kurį laiką gyveno Lietuvoje. Paruošimas tikrai nėra sudėtingas, o skonis gaunasi nuostabus. Su draugės leidimu, receptu dalinuosi ir su Jumis. Esu visiškai tikra, kad gaminsite ne vieną kartą. Tad mėginkite jau šiandien! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • maltos jautienos: 1 kilogramo
    • svogūnų: 1
    • pomidorų pastos: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnako: 1 skiltelės
    • provanso žolelių: 1 valgomojo šaukšto
    • raudonojo vyno: 0,5 stiklinės
    • jautienos sultinio: 1 stiklinės
    • lauro lapų: 1
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • bulvių: 1 kilogramo
    • sviesto: 50 gramų
    • grietinėlės: 0,5 stiklinės
    • sūrio Gruyere: 0,5 stiklinės
    • maltų saldžiųjų paprikų
    • petražolių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepkite susmulkintus svogūnus.
  2. 2. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol gražiai apskrus.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet užpilkite sultiniu, vynu, įdėkite lauro lapą, Provanso žoleles, susmulkintą česnako skiltelę ir pomidorų pastą. Troškinkite, kol pusė skysčio nugaruos.
  5. 4. Tuomet pagardinkite viską druska, pipirais ir kapotomis petražolėmis.
  6. 5. Bulves išvirkite ir sutrinkite į piure su sviestu ir grietinėle. Pagal savo skonį pasūdykite.
  7. 6. Į keraminį kepimo indą sudėkite mėsą, ant viršaus paskleiskite bulvių piure ir užtarkuokite sūrio.
  8. 7. Paviršių pabarstykite paprikos milteliais, druska, pipirais ir kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių uždengus folija.
  9. 8. Po to foliją nuimkite ir dar kepkite maždaug 10 minučių, kol sūris apskrus.
  10. 9. Patiekite pabarstę kapotais žalumynais. Skanaukite!
Paprasti čenakai su malta mėsa
(4)