Orkaitėje kepti tinginių balandėliai su kopūstais ir ryžiais, pomidorų padaže

2024-01-23 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje kepti tinginių balandėliai su kopūstais ir ryžiais, pomidorų padaže
Tikriausiai daugelis yra gaminęs tinginių balandėlius keptuvėje, nes juos patogu ir greita paruošti. Taip pat jų skonis gaunasi labai geras, o ko daugiau reikia? Na kartais reikia paįvairinti skonį ir pagaminti sveikiau. Tad pabandžiau iškepti tinginių balandėlius su ryžiais orkaitėje. Skonis gavosi tiesiog puikus, labai noriu parekomenduoti pagaminti ir šį variantą. Ingredientai patys lengviausi, o paruošimas dar lengvesnis, pavyks kiekvienam! :)

Ingredientai

    • malta kiauliena: 500 gramų (galima keisti kita mėsa)
    • virti ryžiai: 100 gramų
    • kopūstas: smulkiai pjaustytas
    • morkos: 1-2 (tarkuotos)
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • prieskoniai
    • pomidorų padažas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje maltą mėsą sumaišykite su visais išvardintais produktais bei formuokite apvalios formos tinginių balandėlius.
  2. 2. Tuomet juos sudėkite į kepimo formą bei užpilkite pomidorų padažu (kelis šaukštus pomidorų padažo užpilkite vandeniu bei išmaišykite).
  3. Reklama
  4. 3. Galiausiai kepkite orkaitėje (prieš tai jos nekaitindama) 200 laipsnių temperatūroje maždaug 50 minučių. Skanaus!

Monika

Paprasta, tačiau be galo skanu. Puikiai pavyksta. :)
Atsakyti
Įdaryti makaronai su bešamelio padazu
(3)
Tingūs tinginių koldūnai
(3)
Lavašų suktinukai su malta mėsa
(8)
Čičinsko kepsniai
(35)
Kiaulienos suktinukai įdaryti faršu ir morkomis
(39)