Turkiški maltos mėsos maltinukai su bulvėmis

2023-04-18 Autorius WorldRecipes.lt

Turkiški maltos mėsos maltinukai su bulvėmis
Tai ganėtinai naujas receptas mano repertuare. Dar niekada iki šiol nebuvau kepusi turkiškų maltos mėsos maltinukų keraminėje formoje, bet pabadžiau ir labai patiko. Gavosi labai gardūs bei minkšti, nesuskrudę taip, kaip kepant ant skardos, bet ir ne tas pats, kas troškinti keptuvėje. Rekomenduoju išmėginti ir Jums.

Beje, šį kartą gamindama naudojau jautieną sumaišytą su kalakutiena, bet esu gaminusi ir su jautienos/kiaulienos faršu - taip pat gavosi labai puikiai. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsos faršą sumaišykite su sutarkuotu svogūnu (aš tiesiog susmulkinau kombainu), druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, džiūvėsėliais bei išspaustu česnaku.
  2. 2. Suminkykite bei šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus - tuomet juos suspauskite plokščiai, tarsi blynelius.
  3. Reklama
  4. 3. Bulves nulupkite bei supjaustykite griežinėliais (į kokius 5 griežinėlius kiekvieną bulvę). Išdėliokite maltinukus paeiliui su bulvėmis į kepimo indą, pašlakstytą aliejumi.
  5. 4. Tarpuose pridėliokite paprikų bei pomidorų skiltelių (aš šį kartelį turėjau tik mažiukus vyšninius pomidorus, tai jų nesmulkinau).
  6. 5. Tada mažame indelyje sumaišykite pomidorų pastą su trupučiu druskos bei pipirų.
  7. 6. Palaipsniui maišydamos supilkite puodelį karšto vandens.
  8. 7. Gautu padažu užpilkite maltinukus bei bulves.
  9. 8. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  10. 9. Patiekite ir mėgaukitės!
Tarkuotų bulvių apkepas su faršu ir sūriu
(90)
Maltos kiaulienos iešmeliai su šonine
(8)
Skanus padažas balandėliams
(3)
Mėsos kukuliai su makaronais
(7)
Kotletai troškinti su bulvėmis
(51)