Kiaulienos suktinukai įdaryti faršu ir morkomis

2024-01-23 Autorius Andželikos virtuvėlė

Kiaulienos suktinukai įdaryti faršu ir morkomis
Trūksta minčių ką pagaminti skaniems pietums? Štai Jums puikiai įdarytų kiaulienos suktinukų su faršu idėja. Pamėginkite. Esu visiškai tikra, kad tokie patroškinti suktinukai patiks visiems mėsos mėgėjams. O ar gali nepatikti? Gi mėsos čia labai daug. Tikras skanumėlis. Mano vyras sako, kad tai vienas geriausių kada išrastų patiekalų ir aš negaliu jam nepritarti. :)

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 4 vienetai suktinukų. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinė: 700 gramų
    Įdarui:
    • faršas: 400 gramų (maišyta kiauliena su jautiena)
    • morkos: 1 (didelės)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1-2 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • raudonos saldžiosios paprikos milteliai
    • džiovintas raudonėlis ir bazilikas
    • smulkintos petražolės ir krapai
    • aliejus (kepimui)
    Troškinimui:
    • sultinys
    • grietinė
    • svogūnai: 2
    • morkos: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • lauro lapai: 1
    • druska
    • pipirai
    • petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsytę supjaustome į 4 dalis bei išmušame plonai, šiek tiek pabarstome druska ir pipirais.
  2. 2. Įdaras: Nuskutame bei sutarkuojame morką, nulupame ir supjaustome svogūną bei apkepame abu keptuvėje, kol suminkštės.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į faršą įtarkuojame česnaką, sudedame žoleles, įberiame prieskonius, įmaišome kepintą morką su svogūnu.
  5. 4. Tada ant išmuštos mėsos dedame sluoksnį faršo, suvyniojame bei susmeigiame mediniais iešmeliais. Paruoštus vyniotinius gerai apkepame keptuvėje, iš abiejų pusių.
  6. 5. Troškinimas: Į puodą įpilame šiek tiek aliejaus bei pakepiname sutarkuotą morką, svogūnus su česnaku, po to įpilame sultinio (tiek, kad galėtų troškintis suktiniai), įdedame grietinę, lauro lapą, įberiame prieskonius, sudedame apkeptus suktinukus bei uždengusios dangtį, patroškiname maždaug 40-45 minutes ant silpnos ugnies.
  7. 6. Prieš baigiant įberiame susmulkintas petražoles.
  8. 7. Galiausiai patiekiame pagamintus suktinukus su padažu bei su mėgiamu garnyru. Labai tiko virtos bulvės ir rauginti agurkėliai. Skanaus!

Milda

Kiek grietinės reikia dėti? Kelis šaukštus ar indelį visą?
Atsakyti

Ar jūs rimtai

Dėkite grietinės visa kibiriuką kur kilogramais

Irena

Geriau įpilti truputį grietinėlės.

Laimutė

Pagal skonį

Nijolė geras ir idomus receptas.

Gardus patiekalas. tiks bet kokiai šventei.
Atsakyti

nesupratau

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 4 vienetai suktinukų. :) "kiaulienos nugarinė: 700 gramų +faršas: 400 gramų" + įdaras - tai kokio dydžio tie suktukai?
Atsakyti
Greiti tinginių balandėliai kitaip - keptuvėje
(39)
Orkaitėje kepti kotletai su cukinija ir paprika
(15)
Kopūstų - kiaulienos - džiovintų slyvų troškinys
(3)
Charčio sriuba su kiaulienos faršu ir pupelėmis
(3)
Kiaulienos šoninės troškinys azijietiškai
(2)