Balandėlių kepsneliai orkaitėje - balandėliai kitaip

2024-08-20 Autorius IPKitchen

Balandėlių kepsneliai orkaitėje - balandėliai kitaip
Šie balandėlių įkvėpti kepsneliai yra naujas ir kūrybiškas tradicinio patiekalo variantas, sukurtas iš žiedais pjaustyto kopūsto, maltos mėsos paplotėlių ir gardaus padažo. Sultingus maltos mėsos paplotėlius apkepus ant kopūsto žiedų, jie įgauna švelnų ir lengvą kopūstų aromatą, kuris puikiai dera su turtingu, švelniai prieskoningu padažu. Šis patiekalas pasižymi maloniu tekstūrų ir skonių kontrastu. Tai puiki alternatyva įprastiems balandėliams, išlaikant jų klasikinį skonį, bet suteikiant modernų akcentą.

Redakcijos patarimas - žinoma tradiciniai balandėliai gaminami su mėsa ir ryžiais. Tiems, kurie neįsivaizduoja balandėlių be ryžių, siūlome šių kruopų patiekti kaip garnyrą kepsneliams, tikrai puikiai derės.

Ingredientai

    Paplotėliams:
    • Šviežias kopūstas: 1 vnt. (vidutinio dydžio)
    • Malta mėsa: 500 g
    • Raudonoji paprika: 0,5 vnt.
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Česnakas: 2-3 skiltelės
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Druska ir pipirai: pagal skonį
    Padažui:
    • Grietinė: 2-3 valg.š.
    • Sūris: sauja, tarkuoto
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Pomidorų padažas: 2 valg.š.
    • Krapai: kelios šakelės
    • Druska ir pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kopūstą supjaustyti 1cm pusžiedžiais.
  2. 2. Papriką, svogūną, česnaką ir kiaušinį sutrinti maisto smulkintuvu ir gautą masę gerai sumaišyti su malta mėsa. Išmaišius dubenį perkelti į šaldytuvą 1val.
  3. 3. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir išdėlioti kopūstų žiedus.
  4. 4. Iš mėsos masės suformuoti paplotėlius tokio pločio kaip kopūsto žiedas ir juos išdėlioti ant kopūstų.
  5. 5. Dubenėlyje sumaišyti grietinę, pomidorų padažą, tarkuotą sūrį, traiškytą česnaką, smulkiai kapotus krapus ir druską su pipirais. Gerai išmaišyti ir gausiai šiuo padažu aptepti mėsos paplotėlius.
  6. Padažu aptepti kepsneliai
  7. 6. Kepimo formą uždengti folijos lakštu ir dėti į iki 180C orkaitę ir kepti 45min.
  8. 7. Praėjus šiam laikui foliją nuimti ir dar pakepti 10min.
  9. 8. Gaunasi labai sultingi ir labai skanūs balandėlių įkvėpti kepsneliai.
Balandėlių kepsneliai orkaitėje - balandėliai kitaip
Graikiška musaka (moussaka) - mėsos ir baklažanų apkepas
(3)
Mėsos kukuliai su ryžiais ir morkomis, baltame padaže
(102)