Kiaulienos faršo kotletai su morkų, pievagrybių ir sūrio įdaru, kepti orkaitėje

2024-03-07 Autorius Jurgitos skanumai

Kiaulienos faršo kotletai su morkų, pievagrybių ir sūrio įdaru, kepti orkaitėje
Kartais paprasti kiaulienos kotletai gali pavirsti labai skaniais, jei tik panaudosime jiems nuostabų įdarą. O tokiam įdarui aš renkuosi morkas, pievagrybius ir sūrį. Tada viską iškepu orkaitėje ir gaunu fantastinius pietus arba vakarienę. Gaminti jau ne vieną kartą ir tikrai bus dar gaminami ateityje. Nors ingredientai ir paruošimas ganėtinai paprasti, bet galutinis rezultatas pranoksta visus išsikeltus lūkesčius. Tad drąsiai Jums rekomenduoju, imkite ir gaminkite! 

Ingredientai

    • kiaulienos faršo: 500 gramų
    • išmirkytų batono riekelių: 2
    • kiaušinių: 1
    • krakmolo: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • pipirų
    • čiobrelio
    • česnako: 1 skiltelės
    Įdarui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulienos faršą sumaišykite su druska, pipirais ir čiobreliais, įmuškite kiaušinį, dėkite krakmolą, susmulkintą arba spaustą česnaką ir sudėkite vandenyje ar piene išmirkytą batoną.
  2. 2. Tuomet gaminkite įdarą: Į keptuvę su aliejumi sudėkite sutarkuotas morkas bei supjaustytus pievagrybius, viską pakepinkite kol suminkštės, užbarstykite persilado.
  3. Reklama
  4. 3. Tada pagamintą įdarą dėkite į faršo vidurį bei įdėkite sūrio juostelę ir suformuokite kotletus.
  5. 4. Juos dėkite į skardą išklotą su kepimo popieriumi, pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite maždaug 45 minutes (priklausomai nuo pasigamintų kotletukų dydžio).
  6. 5. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Kiaulienos faršo kotletai su morkų, pievagrybių ir sūrio įdaru, kepti orkaitėje
Mėsos kukuliai turkiškai
(10)
Ugninė mėsos sriuba su jautienos faršu ir pupelėmis
(1)
Makaronų apkepas su faršu
(27)