Žiedinio kopūsto užkepėlė su kiaulienos-jautienos faršu ir bešamelio padažu

2020-08-30 Autorius Neringos blogas

Žiedinio kopūsto užkepėlė su kiaulienos-jautienos faršu ir bešamelio padažu
Šį kartą šeimos vakarienei gaminau žiedinio kopūsto (kalafioro) užkepėlę su faršu ir bešamelio padažu. Skonis pranoko visus įmanomus lūkesčius. Apsivalgėme visi. 

Jeigu nenorite mėsos arba tuo metu neturite faršo, tai galite gaminti užkeptus kalafiorus su bešamelio padažo... irgi bus super skanu!

Ingredientai

    Žiedinio kopūsto (kalafioro) užkepėle su faršu:
    Bešamelio padažui:
    • kambario temperatūros sviestas: 1,5 valgomojo šaukšto
    • miltai: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 1-1,5 stiklinės
    • muskato riešutas: žiupsnelio
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Patarimas: Jeigu bešalemį naudosite kitiems gaminiams (tarkime lazanijai) galite įdėti spausto česnako, kapotų petražolių arba įvairių sūrių.
  2. 2. Pirmiausia žiedinį kopūstą šiek tiek apverdame pasūdytame vandenyje.
  3. Reklama
  4. 3. Kiaulienos-jautienos faršą pakepiname su česnaku, druska ir pipirais.
  5. 4. Per tą laiką, kol Kopūstas su faršu pravėsta, pasidarome bešamelio padažą - puodelyje išlydome sviestą, paskui supilame miltus ir šluotelės pagalba viską gerai maišome, kai miltai apkeps, tik reikia nuolat maišyti, nes šį padažą itin lengva prikepinti.
  6. 5. Palaipsniui supilame pieną, viską nuolat maišome šluotele, kad nebūtų guziukų.
  7. 6. Kai pienas užverda, sudedame sutarkuotą muskato riešutą, druską ir pipirus.
  8. 7. Aš pati padariau kiek skystesnį padažą - supyliau pusantros stiklinės pieno, nes dalį bešamelio užpyliau ant kalafiorų, o kitą dalį sumaišiau su sūriu.
  9. 8. Po to į kepimo formą sudedame kalafiorus, ant viršaus užklojame faršo sluoksniu ir apipilame bešamelio padažu, likusią dalį bešamelio sumaišome su sutarkuotu sūriu ir uždengiame paviršiu.
  10. žiedinio kopūsto užkepėlė su kiaulienos-jautienos faršu
  11. 9. Įdedame kepti į orkaitę (~180 laipsnių) ir kepame kol gražiai sūris apskrus. Pasilepinam!
  12. iškepta žiedinio kopūsto užkepėlė su faršu
Takų skonio avokadai su malta mėsa
(1)
Skanus padažas balandėliams
(3)