Labai skanūs sultingi beliašai su mėsa

2023-10-08 Autorius WorldRecipes.lt

Labai skanūs sultingi beliašai su mėsa
Šiandien noriu pasidalinti savo labai pamiltais beliašais su mėsa. Jie gal nėra visiškai įprasti, bet gaunasi labai skanūs ir sultingi. Šį receptą naudoju jau daug metų ir niekada nenusiviliu. Tokia mielinė tešla mūsų šeimai taip patinka, kad net bijome eksperimentuoti su kitais receptais, nes žinome, kad su šiuo visada gausime skanų patiekalą. Tad šiandien dalinuosi savo paslaptimis ir su Jumis. Imkite, mėginkite ir lepinkitės tokiu nuostabiu patiekalu jau dabar!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Įdarui:
    • kiaulienos faršas maišytas su jautienos: 500 gramų
    • svogūnai: 2
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: pagal skonį
    Tešlai:
    • miltai: 3 stiklinių (+1 apdirbimui)
    • vanduo: 360 mililitrų (arba pienas)
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • sausos mielės: 2 arbatinių šaukštelių
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinių baltymai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišykite pieną (arba vandenį), miltus, cukrų, druską, mieles bei aliejų. Išmaišykite ir dėkite į šiltą vietą, kad pakiltų.
  2. 2. Tuomet apkepkite aliejuje pusę svogūnų. Į kiaulienos-jautienos faršą dėkite apkeptus ir šviežius svogūnus, įberkite druskos ir pipirų.
  3. Reklama
  4. 3. Gerai išmaišykite bei įpilkite truputį vandens, kad faršas būtų sultingesnis.
  5. 4. Tada kočiokite tešlą į ploną lakštą ir išpjaukite maždaug 6-8 centimetrų diametro apskritimus.
  6. 5. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite kiaulienos-jautienos faršo, kraštą sutepkite kiaušinio baltymu, uždenkite antru tešlos apskritimu ir sulipdykite kraštus.
  7. 6. Kepkite beliašus iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje, paskui dėkite į kepimo skardą ir uždenkite su folija.
  8. 7. Dėkite į įkaitintą iki 175 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20 minučių.
  9. 8. Paskui beliašus dėkite į puodą ir uždenkite dangčiu arba rankšluosčiu.
  10. 9. Atvėsę beliašai bus minkšti ir sultingi. Skanaus!
  11. 10. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau beliašų receptų rasite: Beliašų receptai.


Jūratė

Kepiau jau ne vieną kart. Tikrai skanūs. Ačiū už receptą 🤗
Atsakyti
Labai skanūs sultingi beliašai su mėsa

Šef Albert

Pieną arba vandenį reikia pašylditi nes nekyla tešla
Atsakyti

Virginija

Žinant kad beliasai ne lietuviškas patiekalas visdelto isbandziau ši siūloma keista receptą . Ir kaip profesionali virėja drystu teigti - čia tikrai ne beliasai! Labai nusivyliau .:( Tai paprasčiausi pyragėliai su mesa.Nėra nei beliaso skonio nei išvaizdos . Beliasai turi būtinai būti su skyle . Tesla per saldi o mėsoje trūkstai specifiniu beliasams prieskoniu . Gaminant patiekalą reikia žinoti kokios jis šalies nes prisigalvojat savu receptų tikrai negaunama nei patiekalo kvapo nei jo išskirtinio tikrojo skonio. Ir aprašytas gaminimo procesas tik tuščiai ir bereikalingai atima laiką . Pripažinsiu kad kaip pyragėliai su mesa skonis tikrai geras tačiau kodel jie pavadinti beliasais tikrai nesupratau Jug cukrų pavadinus druska jis sūriu netampa .
Atsakyti

Amigo

Bialiašai tikrai neturi skylės! Gal būt ir prieskonių reikėtų, bet čia jau kulinarinės fantazijos reikalas! Kitas dalykas kad čia nėra sveikas maistas !

Rasa

Aš tai į mielinę tešlą dedu virtą sumaltą mėsą ir verdu tik aliejuj
Atsakyti

Ina

Labai skani ir minkštutė tešla,mano šeimynai labai patiko
Atsakyti

G

Tešlai dėjau visko kaip nurodyta, tešla visiškai skysta ir nekilo.
Atsakyti

Valdemaras

Čia kas teigia kad beliašai neturi jokių skylių. Pasigooglinkite ir pasidomėkite beliašų kilme ir kiek rūšių jų yra nes klystate teigdami kad tokiu nebūna.
Atsakyti
Labai skanūs sultingi beliašai su mėsa

Monika

Visada pagal si recepta darau, tik maziau vandens dedu i tesla, labai patinka
Atsakyti

Virginija

Gal pieną ar vandenį nepašildėte,todėl mielės nekilo,o dėl skystos tešlos, reikėjo truputį miltų daugiau įpilti,nes labai priklauso nuo kiaušinio dydžio bei miltų rūšies.
Atsakyti

Povilas

Pasigaminau, skanu, geras receptas tik mažiau vandens reikia
Atsakyti

Tadas

Super viskas, miltų čiut daugiau ir beliašų gaunasi daugiau, ačiū už receptą, gaila daug metų kad nekepiau tokių.
Atsakyti
Labai skanūs sultingi beliašai su mėsa

Žaneta

Ačiū už receptą gavosi labai skanios, tik aš nekočiojau nieko, kad greičiau būtų paplotėlį dariausi rankose išsitepus aliejumi🫣dariau tokias bandutes , galvojau , kad nepavyks man ,bet kai pirmą kartą tai super gavosi vaikai sužavėti😀
Atsakyti

Neringa

Kad ir bandelės su mėsa, bet gaunasi skanūs. Pieno pilu 300 ml., nes kitaip skysta, jei daugiau miltų kietoka tešla. Bandžiau su virta mėsa super gavosi. Bandžiau ir pagal receptą puikiai. Tik aš mėgstu prieskonių daugiau ir nevalgau svogūnų, tai dar ir česnako, rūkytos paprikos, krapų priberiu.
Atsakyti
Mėsos kukuliai su feta pomidorų padaže
(2)
Skanus padažas balandėliams
(3)
Makaronų kriauklelės, įdarytos faršu
(3)
Graikiška musaka (moussaka) - mėsos ir baklažanų apkepas
(3)
Maltos avienos šašlykas - kebabas
(2)
Zraziukai kepti orkaitėje
(26)