tarkuotas Džiugo ar kitas panašus sūris: 100 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia makaronus maždaug 6-7 minutes apvirkite sūriame vandenyje, nusausinkite, ataušinkite.
2. Svogūnus susmulkinkite gal smulkiai.
Reklama
3. Tada morką sutarkuokite smulkesne burokine tarka.
4. Papriką supjaustykite kubeliais bei išspauskite česnaką.
5. Keptuvėje patroškinkite svogūnus kol šie suminkštės.
6. Sudėkite pusę česnakų, morkas, apkepinkite, paprikas ir kelias minutes patroškinkite, tada sudėkite faršą ir viską kartu patroškinkite, kol faršas bus iškepęs.
7. Patarimas: Jeigu norite, kad patiekalas pavyktų skanesnis, rekomenduoju faršą susimalti namie, o ne naudoti pirktinį, su juo rezultatas ne toks geras.
8. Bekepant pabarstykite mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais ir pan.
9. Pomidorus nulupkite (tą darau subadytus pomidorus palaikiusi karštame vandenyje), supjaustykite, vieną pomidorą dėkite ir patroškinkite šiek tiek su faršu.
10. Likusius pomidorus kartu su kepintu česnaku bei kepintais mėgstamais prieskoniais patroškinkite kol pomidorai suminkštės, sudėkite smulkintą (arba džiovintą) baziliką bei cukrų.
11. Jei norite, galima vėliau sutrinti su blenderiu iki vientisos masės arba galima palikti su didesniais gabaliukais. Gavosi pomidorų padažas mūsų makaronams troškintis. Jei norisi lengviau - galima naudoti pirktinį pomidorų padažą arba konservuotus pomidorus.
12. Dabar į kepimo indą supilkite dalį padažo, sudėkite makaronus, kuriuos įdarykite faršu, užpilkite likusiu padažu, sudėkite tarkuotą sūrį, pjaustytą mozzarella sūrį ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes. Skanaukite!
13. Rekomendacija: Daugiau makaronų receptų rasite: Makaronai.