Makaronai su vištiena, grietinėle, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

2024-11-01 Autorius Karolina Puodžiūtė

Makaronai su vištiena, grietinėle, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais
Makaronai su vištiena, grietinėle, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais – tai greitai paruošiamas, maistingas ir skoniu turtingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Makaronai: Galite rinktis pilno grūdo makaronus, jei siekiate sveikesnio varianto, arba rinktis glitimo neturinčius makaronus.
  • Vištiena: Jei norite veganiško varianto, vištieną galima pakeisti tofu arba augaliniu baltymų šaltiniu, pavyzdžiui, tempeh.
  • Grietinėlė: Galima naudoti augalinę grietinėlę (pvz., avižų, kokosų) norint sumažinti patiekalo kalorijas ar jį pritaikyti veganiškai mitybai.

Patiekalo gaminimo patarimai

Kad špinatai neprarastų maistingųjų medžiagų, juos kepkite tik trumpai, kol suminkštės. Taip pat rekomenduojama į padažą įpilti šiek tiek makaronų virimo vandens, kad padažas taptų tirštesnis ir vientisesnis.

Kalorijos

Bendras kalorijų kiekis: apie 650 kcal Vienos porcijos kalorijų kiekis: apie 162,5 kcal 

Ingredientai

    • makaronai: 270 gramų
    • svogūnai: 0,5 nedidelio
    • vištiena: ~250 gramų (naudota kepta orkaitėje, puikiai tinka ir šviežia - jos naudokite ~300 gramų)
    • švieži špinatai: 40 gramų
    • saulėje džiovinti pomidorai: 6-7
    • grietinėlė: 0,5 puodelio
    • šviežios petražolės
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tuo pačiu metu, kol ruošiame padažą, verdame ir makaronus, kol jie bus al dente (italai žino, ką sako).
  2. 2. Jei naudosime šviežią vištieną: supjaustome mėsą nedideliais gabaliukais bei pakepiname ant šlakelio aliejaus su žiupsneliu druskos ir pipirų, kol išorė skaniai apskrus ir vidus bus beveik visai iškepęs.
  3. 3. Tada į keptuvę dedame susmulkintus svogūnus, kelias minutes pakepiname, o vėliau visa eiga tokia pati, kaip aprašyta žemiau.
  4. 4. Jei naudosime anksčiau keptą vištieną: svogūną sukapojame mažais mažais gabalėliais (nemėgstu valgant jausti pačio svogūno, tik jo skonį), kelias minutes pakepiname ant šlakelio aliejaus, kol suminkštės.
  5. 5. Po to į keptuvę metame gabalėliais supjaustytą vištieną, susmulkintus pomidorus bei špinatus ir porą minučių maišydamos kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol špinatai "subliūkš".
  6. 6. Supilame grietinėlę, pagal savo skonį įberiame druskos ir pipirų (man pačiai druskos reikėjo labai mažai, nes pomidorai buvo ganėtinai sūrūs) ir kaitiname kelias minutes.
  7. 7. Į padažą įpilame kelis šaukštus makaronų vandens, jame esantis krakmolas sutirštins padažą bei jis taps vientisas.
  8. 8. Išvirusius makaronus nukošiame, "metame" į keptuvę bei permaišome, kad visi pasidengtų padažu.
  9. 9. Valgome iškart, paviršių apibarsčiusios susmulkintomis petražolėmis. Skanaus!
  10. 10. Santrauka: Šis makaronų patiekalas su vištiena ir špinatais – tai kreminis, sotus ir maistingas pasirinkimas, lengvai pritaikomas įvairioms mityboms.
Makaronų salotos su lašiša
(6)
Makaronai su grybų-vištienos padažu
(3)