Bavariški mėsos faršo kukuliai su baltu padažu

2024-01-24 Autorius WorldRecipes.lt

Bavariški mėsos faršo kukuliai su baltu padažu
Nors aš ir labai mėgstu gaminti savo virtuvėje, bet tikrai nevengiu apsilankyti ir įvairiuose restoranuose. Tik turiu tokią neįprastą madą, kad jeigu koks patiekalas restorane labai patinka, tai aš jį bandau atkartoti namuose ir jei pavyksta, tada pradedu pati jį gaminti. Štai visai neseniai apsilankiau vokiečių restorane ir užsisakiau bavariškų kukulių iš kiaulienos faršo. Tikrai labai patiko, tad grįžusi pradėjau ieškoti kaip jie pagaminti ir viename angliškame portale sugebėjau surasti receptą. Tad pagaminau ir galiu pasakyti, kad gavosi taip pat labai skaniai, tarsi restorane. Drąsiai dalinuosi šiuo pavykusiu receptu!

Ingredientai

    • kiaulienos faršo: 500 gramų
    • svogūnų: 2 (vienas iš jų padažui)
    • batono: 4 riekelių
    • pieno: 200 mililitrų (padažui)
    • pieno: pagal poreikį (batonui pamirkyti)
    • kiaušinių: 1
    • miltų: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviesto: 1 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapų: 2
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į kiaulienos faršą muškite kiaušinį, dėkite susmulkintą svogūną, piene išmirkytą batoną, druskos ir pipirų.
  2. 2. Išminkykite ir formuokite maždaug kiaušinio dydžio kukulius.
  3. Reklama
  4. 3. Tada didesniame puode arba troškintuve užvirkite stiklinę vandens ir sudėkite pasiruoštus mėsos kukulius (vanduo turi juos semti tik iki pusės).
  5. 4. Įdėkite lauro lapų, pipirų žirneliais ir troškinkite maždaug 15 minučių.
  6. 5. Išimkite kukulius.
  7. 6. Keptuvėje įkaitinkite gabaliuką sviesto ir apkepinkite kitą svogūną.
  8. 7. Kai jau suminkštėja, berkite miltų.
  9. 8. Išmaišykite ir užpilkite puodeliu sultinio (kuriame virė mėsos kukuliai). Intensyviai maišydami supilkite pieną.
  10. 9. Pagardinkite druska, pipirais, dėkite kukulius ir dar patroškinkite ir pavartykite padaže kelias minutes.
  11. 10. Labai skanu patiekti su bulvių koše ir marinuotais burokėliais. Pasilepinkite!

Laura

Labai skanus patiekalas, mėsa gavosi minkštutėlė ir labai skani. :)
Atsakyti
Senovinis sultingas maltos mėsos kepsnys - netikras zuikis su glazūra
(5)
Lakštinių - lazanijos suktinukai su faršu ir rikotos sūriu
(5)
Klasikinis chilli con carne - čili sriuba / troškinys su faršu
(3)
Mėsos kukuliai turkiškai
(10)