Vitas jaučio liežuvis - tai toks, gal ir ne kasdienis patiekalas, bet labai skanus.
Ingredientai
jaučio liežuviai: 1 (~2 kilogramų)
druska: 1 valgomojo šaukšto
cukrus: 1 valgomojo šaukšto
česnakas: 5 skiltelių (smulkiai kapotų)
kadagio uogos: 10
gvazdikėliai: 5
juodieji pipirai: 5
Virimui:
lauro lapai: 3
svogūnai: 1
česnakas: 2 skiltelių
Taip pat virimui tinka:
saliero šaknis
petražolės
morkos
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia jautienos liežuvį įtriname susmulkintais česnakais, druska bei cukrumi. Apiberiame kadagiais, gvazdikėliais bei pipirais.
2. Marinuojame maždaug parą šaldytuve.
Reklama
3. Po to liežuvį perkeliame į puodą. Užpilame vandeniu, kad apsemtų. Užverdame.
4. Pavirus maždaug 30 minučių, jei reikia, nugraibome putas. Sudedame likusius prieskonius: lauro lapus, česnaką, svogūną bei kitus pasirinktus prieskonius. Paragaujame ar vanduo pakankamai sūrus, jeigu reikia dar pagardiname druska.
5. Verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 2-3 valandas. Peiliu patikriname, kai jis lengvai sminga į mėsą, tada jau ji išvirus.
6. Karštą liežuvį perliejame šaltu vandeniu ir iškart nulupame odą. Jeigu liežuvis išviręs pilnai, oda lupasi tikrai lengvai.
7. Atvėsiname sultinyje, kuriame virė.
8. Pravėsusį supjaustome.
9. Man labai skanu valgyti ir vieną.
10. Bet taip pat liežuvį labai gardu skanauti su krienais ir trupučiu majonezo. Pasilepinkite!
11. Rekomendacija: Daugiau jautienos receptų rasite: Jautienos receptai.