Skanusis vegetariškas čili troškinys

2023-07-11 Autorius WorldRecipes.lt

Skanusis vegetariškas čili troškinys
Šiaip aš nesu nei vegetarė, nei veganė, bet kartais tiesiog užsimanau patiekalo, kuriame nebūtų mėsos. Kartais dėl įdomumo, kartais, nes norisi išbandyti senus, arba naujus receptus be mėsos. Ir niekada nebūčiau pagalvojusi, kad čili troškinys gali būti toks skanus net ir be mėsos! Iš tiesų, jei labai nesigilintum į dubenėlio turinį nebūtų galima pasakyti, kad troškinys vegetariškas. Mano vyras būtų visai ir nesupratęs, kad čili troškinys be mėsos, jeigu nebūčiau pasakiusi. O jei jau vyras nepastebi, vadinasi skonis praktiškai nesiskiria nuo tradicinio čili. 

Pagaminti šiam čili troškiniui naudojau praktiškai viską tą patį, ką ir naudočiau gaminant tradicinį čili, išskyrus jautienos faršą. Beje, vietoje cukinijos galite naudoti moliūgą, ir papildomai įdėti mėgstamų prieskonių. Aš dar visuomet stengiuosi nepamiršti troškinį pagardinti avokadu, sūriu, šviežia petražole ar kalendra, apšlakstyti citrinos sultimis ir, jei norisi, įdėti šaukštą grietinės. Skanaus!

Ingredientai

    • mėgstamos nedidelės pupelės: 3 skardinių (po 400-440 gramų)
    • konservuoti pomidorai savo sultyse, be odelių: 2 skardinių (po 400-440 gramų)
    • geltonos cukinijos: 1 nedidelės
    • saliero stiebai: 2
    • morkos: 2 vidutinio dydžio
    • raudonos arba žalios paprikos: 1
    • jalapeno pipirai: 1 mažo
    • svogūnai: 1 vidutinio dydžio
    • kukurūzų burbuolės: 1 (arba 4 valgomųjų šaukštų konservuotų kukurūzų)
    • česnakas: 5 skiltelių
    • daržovių sultinys: 500 mililitrų
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (kepimui)
    • čili milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kumino milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • raudonėlis: 0,5 arbatinio ašukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapeliai: 1
    • tarkuotas kietasis sūris: pagal skonį (patiekimui)
    • citrinos (patiekimui)
    • avokadai (patiekimui)
    • šviežios susmulkintos petražolės arba kalendra (patiekimui)
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukiniją, svogūną ir morkas nulupame, susmulkiname. Salierą, papriką ir jalapeno pipirą susmulkiname.
  2. 2. Tada dideliame puode įkaitiname pora šaukštų alyvuogių aliejaus ant vidutinės kaitros. Sudedame susmulkintas daržoves ir kepiname maždaug 7-8 minutes, kol šios suminkštėja. Vis pamaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet pomidorus susmulkiname. Nuo pupelių nupilame skystį. Nuo kukurūzo burbuolės nupjauname kukurūzo grūdelius.
  5. 4. Nulupame česnaką, susmulkiname. Sudedame į puodą kartu su prieskoniais. Išmaišome ir pakepiname 1 minutę.
  6. 5. Tuomet sudedame pomidorus kartu su sultimis, pupeles, kukurūzus, lauro lapelį ir supilame sultinį. Gerai išmaišome ir užverdame. Verdame pusvalandį ant silpnesnės kaitros, vis pamaišant.
  7. 6. Pabaigoje paragaujame ar reikia papildomai druskos. Jeigu pomidorai rūgštesni aš dar įdedu 0,5-1 arbatinį šaukštelį cukraus.
  8. 7. Kai čili išverda, išimame lauro lapelį ir sutriname trečdalį čili troškinio naudodami elektrinį trintuvą. Paskui trintą čili sudedame atgal į puodą su likusiu čili.
  9. 8. Troškinį patiekiame apšlakstytą citrinos sultimis, su avokadu, petražole ir tarkuotu kietuoju sūriu. Skanumėlis!
  10. 9. Patarimas: Nebūtina sutrinti 1/3 čili troškinio. Bet tuomet čili troškinys nebus lengvai kreminės konsistencijos.
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau čili troškinių receptų rasite: Čili troškinių receptai.

Astra

Aš ir nesu vegetarė, bet nusprendžiau pamėginti (tiesą pasakius pamiršau nusipirkti faršo, tai ieškočiau ką būtų galima pagaminti be jo) ir tikrai nustebau kaip skaniai pavyko. Ačiū už gerą receptą! :)
Atsakyti
Skanusis vegetariškas čili troškinys
Kalafiorų košė
(2)
Pupelių užtepėlė
(2)