Raudonųjų lęšių humusas

2022-04-04 Autorius Skanauk su Aušra

Raudonųjų lęšių humusas
Raudonųjų lęšių humusas - fantastiškas užkandis, kurį galite valgyti su daržovėmis arba įvairiais duonos gaminiais.

Įprastas humusas būna gaminamas iš avinžirnių, bet pamėginau iš raudonųjų lęšių ir man labai patiko. Didžiulis pliusas tas, kad jį labai lengva sutrinti. Nereikia turėti galingo maisto smulkintuvo.

Humuso negaliu įsivaizduoti be tahini - sezamų pastos. Ji suteikia nuostabų skonį. Kitų ingredientų visada dedu pagal savo skonį. Gaminant visada ragauju, vis kažko įdedu, kol lieku patenkinta skoniu.

Krostini paruošiau šitaip: Batono riekeles apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir po to paskrudinau orkaitėje. Ant viršaus dar užtepiau pasiruošto savo humuso, uždėjau marinuotų agurkų ir konservuotų žirnelių. Pabarsčiau pipirais bei čili dribsniais. Pamėginkite ir Jūs! 

Ingredientai

    • raudonieji lęšiai: 1 stiklinės
    • citrinos sultys: ~2-4 valgomųjų šaukštų
    • tahini pasta: 2 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 1 skiltelės (susmulkiname)
    • kumino, kajeno pipirai: pagal skonį
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausias raudonuosius lęšius išverdame pasūdytame vandenyje (svarbu jų neperverdame).
  2. 2. Po to nusunkiame vandenį.
  3. 3. Tada maisto smulkintuve lęšius ir kitus ingredientus sutriname iki vientisos masės. Jei sunku sutrinti, galite įpilti šlakelį vandens.
  4. 4. Prieš patiekdami apšlakstome alyvuogių aliejumi, petražolėmis (nebūtinai) arba galima įpilti šiek tiek vandens, nes humusas pastovėjęs kiek sukietės. Skanaujame!
  5. humusas iš lęšių
Raudonųjų lęšių humusas