Paprasta moliūgų sriuba (veganiška; trinta)

2021-02-06 Autorius Skanauk su Aušra

Paprasta moliūgų sriuba (veganiška; trinta)
Šį kartą gaminau paprastą, trintą, veganišką moliūgų sriubą iš visai nedaug ingredientų. Ją paruošti išties paprasta, o skonis pranoksta visus lūkesčius. Pamėginkite. :)

Ingredientai

    • sviestinis moliūgas: 1,1 kilogramo
    • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustome)
    • vanduo: 3,5 stiklinės (500 gramų)
    • sultinys: 1 kubelio
    • vanduo: 0,5 stiklinės
    • sojų grietinėlė: 1 stiklinės
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • pipirai: žiupsnelio
    • čili pipirų grūdeliai: žiupsnelio (nėra būtina)
    • moliūgų sėklos: 2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia moliūgą nuplauname, nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais.
  2. 2. Tada dideliame puode įkaitiname aliejų ir suberiame svogūną. Kepame maždaug 4 minutes, kol svogūnas suminkštėja.
  3. 3. Tuomet suberiame moliūgo gabaliukus ir įpilame pusę stiklinės vandens. Kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 8 minutes arba tol, kol moliūgas suminkštėja.
  4. 4. Užpilame karštu sultiniu ir viską sumaišome. Ant žemos kaitros paverdame keletą minučių.
  5. 5. Po to sutriname maisto trintuvu iki vientisos masės. Įpilame grietinėlę ir suberiame prieskonius. Išjungiame kaitrą ir palaikome keletą minučių.
  6. 6. Prieš patiekdami užbarstome čili grūdeliais ir moliūgų sėklomis. Skanaujame!
  7. 7. Patarimas: Jeigu sriuba atrodo per tiršta, įpilame šiek tiek vandens.
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau moliūgų sriubų receptų rasite: Moliūgų sriubos.

Greta

Super sriubikė, nieko įmantraus, užtat kaip skanu ! :)
Atsakyti
Barščiai su rūkytais šonkauliukais ir pievagrybiais
(1)
Tiršta trinta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu
(1)