Vegetariškas apkepas su moliūgu ir gorgonzolos sūriu (be mėsos)

2020-11-16 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Vegetariškas apkepas su moliūgu ir gorgonzolos sūriu (be mėsos)
Šio vegetariško apkepo skonis yra tiesiog nuostabus. Vyras valgydamas jį taip gyrė ir sakė, kad būtinai kepčiau ir ateityje. Net nesugebėjo pastebėti, kad šiame apkepe nėra mėsos, nors vakarienė be mėsos jam visai ne vakarienė. Tad pamėginkite ir Jūs, kai norisi pailsėti nuo įprastų patiekalų. ;)

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 125 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • šaltas sviestas: 75 gramų (supjaustytas mažais kubeliais)
    • šaltas vanduo
    Įdarui:
    • moliūgas: 250 gramų
    • alyvuogių aliejus: 1 šaukštelio
    • grietinėlė: 150 mililitrų
    • druska
    • pipirai
    • gorgonzolos sūris: 175 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • šalavijų lapeliai: 6-8

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atrėžę moliūgo gabalą, išimame sėklas.
  2. 2. Vidų patepame aliejumi ir kepame orkaitėje kol suminkštėja. Įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje man tai užtruko maždaug 60 minučių.
  3. 3. Moliūgui suminkštėjus, minkštimą išskobiame šaukštu bei susmulkiname trintuvu.
  4. 4. Tuomet persijojame miltus bei druską, sudedame sviestą ir virtuviniu mikseriu maišome kol masė tampa biri. Įpilame vandens tiek, kad tešlą būtų įmanoma sulipdyti.
  5. 5. Tada tešlą iškočiojame ir įdedame į kepimo formą, prie jos priremdami.
  6. 6. Ant tešlos uždedame kepimo popierių ir įberiame pupelių arba kitų kruopų bei įdedame tešlą į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
  7. 7. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdedame į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 10 minučių.
  8. 8. Po to išimame kepimo popierių su kruopomis ir dar pakepame maždaug 5 minutes.
  9. 9. Sumaišome moliūgą su puse grietinėlės, įberiame druskos bei pipirų ir supilame ant pagrindo.
  10. 10. Supjaustome sūrį ir sudedame ant viršaus.
  11. 11. Likusią grietinėlę išplakame su kiaušiniais ir supilame ant apkepo viršaus taip, kad sluoksniai nesusimaišytų. Užbarstome šalavijus.
  12. 12. Kepame maždaug 30-35 minutes, iškepus leidžiame apkepui maždaug 10 minučių apstingti. Skanaujame!
  13. 13. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų apkepų receptų rasite: Vegetariški apkepai.
Indiškas avinžirnių troškinys - karis su kokosų pienu
(4)