Baklažanų suktinukai su morkomis ir feta

2024-06-16 Autorius Pietų stalas

Baklažanų suktinukai su morkomis ir feta
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti savo itin pamiltu užkandžiu - baklažanais įdarytais fetos sūriu ir morkomis. Jį paruošti tikrai nėra sunku, tačiau skonis pranoksta visus įmanomus lūkesčius. Ingredientai taip pat visiškai paprasti, lengvai randami kiekvienoje parduotuvėje. jei dar niekada šitaip nemėginote pasigaminti, tai rekomenduoju tai pasidaryti jau dabar pat! :) 

Ingredientai

    • baklažanų: 2
    • morkų: 2
    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • fetos sūrio: 50 gramų
    • pomidorų padažo: 2 valgomųjų šaukštų
    • grietinės: 1 valgomojo šaukšto
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje baklažanus supjaustykite pailgomis plokštelėmis, pabarstykite druska bei palikite pastovėti, kol išskirs sultis.
  2. 2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros. Baklažanus nušluostykite, dėkite į skardą ant kepimo popieriaus.
  3. Reklama
  4. 3. Pašlakstykite aliejumi, pipirais bei kepkite, kol gražiai parus.
  5. 4. Tuomet svogūną bei česnaką susmulkinkite, o morką sutarkuokite bei apkepkite ant šlakelio aliejaus.
  6. 5. Keptas daržoves sudėkite į dubenį, įmaišykite pomidorų padažą, grietinę bei pasmulkintą fetą.
  7. 6. Gauto įdaro tepkite ant baklažanų riekelių bei susukite.
  8. 7. Tiekiame šiltus arba šaltus, labai gardus vegetariškas užkandis. Skanaus!
Chicago Deep Dish Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos
(2)
Veganiška baklažanų sriuba su kokosų pienu
(1)
Pupelės su voveraitėmis
(1)