Grikiai mūsų šalyje dabar ant bangos. Vis girdžiu, kaip dauguma sveikuolių stengiasi juos vis labiau prisijaukinti. Ir tame tikrai nėra nieko keisto - tai vienos iš pačių maistingiausių kruopų. Jeigu jau spėjote jų įsigyti (jei ne, bėkite į parduotuvę) - štai Jums nuostabi idėja įdomesniems pietums arba vakarienei: sveikuoliški grikių kotletai-kepsneliai su pievagrybiais ir paprika.
Kuo gi grikiai tokie ypatingi?
1) Jie savyje turi daug baltymų, tad gali būti vartojami mėsai pakeisti. Mamos, jeigu Jūsų vaikas atsisako mėsos, paįvairinkit racioną grikiais!
2) Itin gausūs vitaminų ir mineralinių medžiagų: geležies, kalcio, kalio, magnio, jodo, cinko, B grupės vitaminų, folio rūgšties, rutino ir kitų.
3) Savyje neturi glitimo, tad tinka glitimui alergiškiems žmonėms.
4) Labai lengvai virškinami, tad naudingi turintiems skrandžio ir žarnyno problemų.
5) Tins net sergantiems diabetu, turintiems širdies ir kraujagyslių ligų.
Jokių minusų, tik pliusai, tad einame gaminti jau dabar! :)