Keptas camembert sūris su uogiene

2023-11-24 Autorius WorldRecipes.lt

Keptas camembert sūris su uogiene
Apie Camembert sūrį ir iš jo gaminamus patiekalus galėčiau kalbėti labai ilgai. Jį galtea valgyti tiek neperdirbtą, galite naudoti apkepams, tartams arba išsikepti. Šį kartą noriu pasiūlyti paprasčiausią kamambero paruošimą, tai yra apvolioti džiūvėsėliuose ir tiesiog iškepti, patiekiant su uogiene.

Greitai ir skanus sprendimas. Šitaip paruoštą sūrį mes dažniausiai valgome vasarą. Kartu su skirtingų salotų mišiniu bei taure skanaus balto vyno jis sudaro idealią ir labai spalvingą vakarienę. Jeigu dar neragavote, tikrai labai rekomenduoju. Svarbu iškepti taip, kad sūris viduje būtų beveik skystas, bet neištekėtų ant keptuvės, o kaip pagardą paimti būtent mėsai skirtą spanguolių uogienę, nes ji iš savęs nėra tokia saldi. Šitaip paruoštas sūris yra nuostabus finger food patiekalų atstovas ir idealiai tinka tinka vyno vakarėliams.

Beje, tokiu būdu galite kepti ir brie tipo sūrius arba net fermentinius - įžymus slovakiškas pražený syr. Slovakijoje tokiam patiekalui yra specialūs sūriai, o pas mus tiesiog reikia ieškoti tokio vidutinio kietumo, kad kepant jis taptų labai, labai minkštas, bet tuo pačiu neištekėtų.

Ingredientai

    • camembert sūriai: 2 (po maždaug 120-150 gramų)
    • kiaušiniai: 1
    • malti džiūvėsėliai
    • žolelės arba kiti prieskoniai (nėra būtina; aš nedėjau)
    • uogienė mėsai (naudoju spanguolių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išplakame kiaušinį dubenėlyje - jame mirkome sūrį. Ant plokščios lėkštės įberiame džiūvėsėlių.
  2. 2. Sūrio galite nepjaustyti, gali būti kiek sudėtingiau kepti, bet gausis gražus storas sūrio "kotletas". Jeigu ruošiatės sūrį pjaustyti, jis turi būti iškart iš šaldytuvo, kitaip bus sudėtinga supjaustyti. Sūrį supjaustykite į du plonesnius griežinėlius arba (jeigu ruošiate finger food tipo užkandžius) trikampėliais, tai yra į ketvirčius, o paskui dar kiekvieną perpus.
  3. Reklama
  4. 3. Dabar labai svarbus etapas. Kiekvieną sūrio gabaliuką pamirkome kiaušinyje ir apvoliojame džiūvėsėliuose. Daryti tai reikia itin kruopščiai ir atsargiai, kad neliktų jokių neapvoliotų vietų, pro kurias kepimo metų sūris galėtų ištekėti. Po pirmo apvoliojimo privalu palikti sūrį kelioms minutėms, kad kiek apdžiūtų, o paskui apvolioti dar vieną kartą.
  5. 4. Kepimas: Jeigu yra kepamas visas sūris, kuris nebuvo pjaustomas ir yra storas, kepti reikia ant nedidelės kaitros - kad sūrio vidus spėtų gražiai sušilti bei suminkštėti, o viršus nesudegtų. Tokie nepjaustyti sūriai šiek tiek išsipučia. Jeigu yra kepamos pusės, tai aliejų reikia itin gerai įkaitinti, įdėti sūrį pjūviu į apačią (tai jo silpniausia vieta ir reikia, kad greičiau apkeptų) ir iškart sumažinti kaitrą iki vidutinio, kai apačia apskrunda, apverčiame į kitą pusę. Trikampius geriausiai yra kepti giliame aliejuje, kad jis iškart juos apsemtų iš visų pusių.
  6. 5. Patarimas: Sūrį galite iš anksto apvolioti džiūvėsėliuose, o paskui tik iškepti. Tai leidžia nesiterlioti su kiaušiniais ir džiūvėsėliais, kai svečiai laukia.
  7. 6. Patiekiame su uogiene ir lepinamės!
Kietojo sūrio užtepėlė keptai duonai
(2)