Apie Camembert sūrį ir iš jo gaminamus patiekalus galėčiau kalbėti labai ilgai. Jį galtea valgyti tiek neperdirbtą, galite naudoti apkepams, tartams arba išsikepti. Šį kartą noriu pasiūlyti paprasčiausią kamambero paruošimą, tai yra apvolioti džiūvėsėliuose ir tiesiog iškepti, patiekiant su uogiene.
Greitai ir skanus sprendimas. Šitaip paruoštą sūrį mes dažniausiai valgome vasarą. Kartu su skirtingų salotų mišiniu bei taure skanaus balto vyno jis sudaro idealią ir labai spalvingą vakarienę. Jeigu dar neragavote, tikrai labai rekomenduoju. Svarbu iškepti taip, kad sūris viduje būtų beveik skystas, bet neištekėtų ant keptuvės, o kaip pagardą paimti būtent mėsai skirtą spanguolių uogienę, nes ji iš savęs nėra tokia saldi. Šitaip paruoštas sūris yra nuostabus finger food patiekalų atstovas ir idealiai tinka tinka vyno vakarėliams.
Beje, tokiu būdu galite kepti ir brie tipo sūrius arba net fermentinius - įžymus slovakiškas pražený syr. Slovakijoje tokiam patiekalui yra specialūs sūriai, o pas mus tiesiog reikia ieškoti tokio vidutinio kietumo, kad kepant jis taptų labai, labai minkštas, bet tuo pačiu neištekėtų.