Šiuo metu ruošiuosi aprašyti naują, nuostabiai skanų receptą ir sunku net patikėti, kad tik dabar prisiruošiau jį išmėginti. Ankščiau maniau, kad kinų patiekalai gaminami sudėtingai, kad daržoves būtina apkepti aliejuje, o padažas man visuomet buvo kažkokia mistika pilna cukraus.
Patikėkite manim, veganiškas traškus kopūstas saldžiarūgščiame padaže yra vienas iš paprasčiausių receptų, o ir pats padažo ruošimas nereikalauja ypatingų gaminimo įgūdžių ar ingredientų. Išbandykite ir jūs.
Recepte naudoju teriyaki ir jerk prieskonius, tačiau juos galite pakeisti ir kitais prieskoniais, na o mano naudojamų prieskonių sudėtis pateikiama žemiau:
Teriyaki prieskonių sudėtis: sezamo sėklos, česnakai, druska, imbieras, sojų padažo milteliai, cukrus, aitriosios paprikos, juodieji pipirai, svogūnai.
Jerk vištienos prieskonių sudėtis: kvapieji pipirai, čiobreliai, kuminai, aitriosios paprikos, laurų lapai, druska, česnakai, svogūnai, juodieji pipirai, nerafinuotas cukrus, ilgosios ciberžolės.