Turiu prisipažinti, kad nuo šiol tai mano vienas iš pačių mėgstamiausių keptų ryžių receptų mano sąraše! Visai paprastas, nereikalaujantis itin daug laiko bei didelių pastangų patiekalas.
Jeigu norisi, šitaip paruoštus ryžius galite patiekti su
saldžiarūgšte vištiena arba
kiaulienos kepsneliais. Bet man pačiai asmeniškai šie ryžiai itin skanūs ir valgomi vieni (ypač, kai norisi dienos be visiškai jokios mėsos). Tokius patiekalus aš pati dar vadinu "taupukais" = ekonomiškas patiekalas + greitai pagaminimas (sutaupomas mano asmeninis laikas).
Kepinti ryžiai yra pagaminami maždaug per 25-30 minučių su visais pjaustymais ir kepimais. Nesistebėkite, kad receptas atrodo ilgokas, tiesiog vieną pakepi, išimi iš keptuvės, jau kepi kitą… Viskas gamybos procese vyksta greitai, tik aprašas gaunasi gan ilgas. Tiesa, nepamirštame iš anksto turėti virtų ryžių. Skaniausia, kai naudojami vakarykščiai ryžiai, jie šitaip būna sausesni, biresni, ir, žinoma, sutaupysite daug savo laiko, nes nereikės laukti kol ryžiai atvės. Be to, šalti, birūs ryžiai daug geriau apskrus. Einam gaminti!